FAKE NEWS Buletin de Carei. Primarul Kereskenyi nu a dispus înlăturarea troiței din centrul Sătmarului

Proprietarul și administratorul portalului Buletin de Carei, Daniela Ciuta, se extinde cu dezinformările și în municipiul Satu Mare. Într-un articol intitulat senzaționalist ”Război pe faţă la Satu Mare! Primarul dispune înlăturarea TROIŢEI sfinţite din centrul oraşului”, Daniela Ciuta l-a acuzat pe primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, că a dispus înlăturarea unei troițe din Centrul Vechi al localității. Este vorba de o dezinformare ordinară, troița fiind înlăturată tocmai de cei care au și amplasat-o fără autorizație, deși primarul Kereskenyi a spus că  poate fi lăsată acolo până la anul, când va începe reabilitarea Centrului Vechi.

fake news

Daniela Ciuta l-a citat pe fostul prefect al județului Satu Mare, Cornel Morar, care nu are nici în clin, nici în mânecă cu troița amplasată în urmă cu o lună în Centrul Vechi al municipiului reședință de județ. ”În calitate de președinte al Vetrei Românești, filiala Satu Mare, Livia Haidu, a amplasat respectiva troiță în Centrul Vechi la mijlocul lunii august. Nu numai că nu a cerut autorizație pentru reamplasarea troiței, pe locul celei sfințite la începutul anilor ’90, dar nici măcar nu a notificat Primăria Municipiului Satu Mare”, a declarat pentru portalul Opinie de Carei purtătorul de cuvânt al Primăriei Satu Mare, Ciprian Fabian.
În zona respectivă, Asociația Civică Tempora urmează să amplaseze Monumentul Eroului Necunoscut. În cursul zilei de ieri, Livia Haidu a fost invitată la discuții de către primarul Kereskenyi Gabor. La respectivele discuții a participat și președintele Asociației Civice Tempora, Voicu Șichet.
”Primarul Kereskenyi Gabor a ridicat problema troiței. Trecând peste faptul că nu era autorizată și s-ar fi putut aplica amenzi deastul de mari pentru cei care au amplasat-o, primarul Kereskenyi a anunțat faptul că troița în cauză va trebui relocată la anul, când vor începe lucrările de reabilitare a Centrului Vechi. Însă primarul Kereskenyi a specificat cât se poate de clar că troița poate rămâne până atunci pe actualul amplasament”, a declarat Ciprian Fabian.
În pofida acestor asigurări, o persoană din anturajul Liviei Haidu, mai precis cea care a și realizat troița, a ridicat-o în cursul zilei de ieri. Acum, președintele filialei Satu Mare a Vetrei Românești umblă să reamplaseze troița pe care persoana din anturajul său a îndepărtat-o cu o zi înainte.
În concluzie, primarul municipiului Satu Mare, Gabor Kereskenyi, nu a avut nimic de-a face cu îndepărtarea troiței, după cum a scris Daniela Ciuta pe portalul Buletin de Carei, aspect confirmat în mod oficial de către purtătorul de cuvânt al Primăriei Satu Mare.
N.R. Se pare că Daniela Ciuta, președinte al ASTRA Carei și vicepreședinte al Asociației Foștilor Refugiați, filiala Carei, încearcă să își extindă la nivel județean dezinformările și tentativele de învrăjbire a românilor împotriva maghiarilor exersate în Carei. Probabil și din cauză că la nivelul Careiului nu prea mai există cititori care să acorde credibilitate ”senzaționalelor” sale compuneri de pe portalul Buletin de Carei privind pretinse discriminări cu caracter etnic.