Careienii care locuiesc în blocurile din municipiu sunt îndemnați să constituie asociații de proprietari pentru a putea beneficia de finanțări din fonduri europene pentru reabilitarea termică, se arată într-un anunț postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei.

bloc
Există șanse foarte mari ca administrațiile locale să poată depune noi proiecte de finanțare pentru reabilitarea termică a blocurilor, a declarat primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs. ”Din acest motiv, le solicit careienilor să înființeze cât mai rapid asociații de proprietari, căci numai prin intermediul acestora vor putea obține finanțare. Proiectele se vor derula pe modelul celuia prin care sunt reabiltate în prezent cele patru blocuri turn din municipiu. Majoritatea banilor sunt asigurați din fonduri europene, primăria contribuie și ea cu o cotă parte, iar locatarii au posibilitatea să beneficieze de un împrumut în condiții avantajoase, putând achita contravaloarea contribuției în rate”, a declarat primarul Eugen Kovacs.
Primarul Eugen Kovacs a accentuat faptul că pot beneficia de asemenea finanțări doar asociațiile de proprietari legal constituite. Pentru a putea beneficia de această oportunitate, locatarii blocurilor din municipiul Carei sunt îndemnați să înființeze asociații de proprietari.
În prezent, în municipiul Carei sunt în plină desfășurare lucrările de reabilitare termică a blocurilor turn. Investiția este finanțată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Proiectul depus de Primăria Carei, intitulat ”Creşterea eficienţei energetice a clădirilor rezidenţiale în Municipiul Carei, Componenta Blocuri Turn (4 blocuri)”, are valoarea totală de 2.686.249,00 lei, valoarea nerambursabilă fiind de 1.578.801,15 lei.