Cea mai nouă grădiniţă din Carei a fost inaugurată duminică, în în incinta Centrului Ecleziastic Reformat Kalvin al Parohiei Reformate Nr.2 din municipiu. În noul spaţiu se vor muta două grupe care aparţin de Grădinița cu Program Prelungit Nr.1 din Carei. Comunitatea careiană va putea folosi în mod gratuit timp de 49 de ani spațiul destinat grădiniței, a cărei construcţie a fost finanţată de Guvernul de la Budapesta.

Inaugurarea noii grădiniţe a fost precedată de o slujbă religioasă oficiată în noua biserică a reformată din Carei de către preotul Forró László, episcopul adjunct al Eparhiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului.
Noua grădiniţă a fost realizată cu sprijinul Guvernului Ungariei şi al Episcopiei Reformate Piatra Craiului, a arătat protopopul reformat de Carei, Tolnay Istvan. Grădiniţa din Carei este una dintre cele 150 de unităţi de învăţământ finanţate de Guvernul Ungariei în ţările din vecinătate şi a doua deja dată în folosinţă, a declarat comisarul guvernamental de la Budapesta, Grezsa Istvan.
Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, a mulţumit comunităţii reformate din Carei, precum şi tuturor careienilor care au depus eforturi pentru construirea centrului ecleziastic şi implicit a grădiniţei.
Inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare, Călin Durla, a arătat că această zi este una importantă pentru întreaga comunitate careiană întrucât, începând de mâine, o parte din preşcolarii careieni vor putea învăţa într-o unitate modernă.
Primarul Careiului, Eugen Kovacs, şi-a exprimat bucuria că a fost inaugurată cea mai frumoasă grădiniţă din municipiu. De asemenea, primarul Kovacs a mulţumit Guvernului Ungariei pentru finanţarea acordată şi Parohiei Reformate Nr.2 pentru colaborarea cu administraţia locală în domeniul învăţământului.
Noua grădiniță are o capacitate de 40 de locuri pentru copii, o suprafață de 730 mp, o curte interioară, un loc de joacă pentru copii și o parcare pentru părinți.