Duminică, 19 august 2018, începând cu ora 12.30, în Sala de expoziții de la parterul Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc vernisajul expoziției de pictură, intitulate „Aspecte ascunse din puterea instinctului” a artistei Dániel Éva, originară din Sfântu Gheorghe, membră a Federației de Arte Vizuale din Suedia și a Asociației Universale de Arte Vizuale din Stockholm, informează Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

Expo Daniel Eva 1

Manifestarea a fost deschisă de Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, după care poetul Seres Francisc a preluat rolul de moderator, prezentând detalii despre artistă și despre creațiile acesteia. A mai luat cuvântul și artista, Dániel Éva care, vizibil emoționată, le-a mulțumit celor prezenți pentru faptul că au venit la vernisaj.
Momentele artistice au fost realizate de artistul emerit Zágony Mihály, care a interpretat la taragot mai multe fragmente muzicale și Elek Betina, care a recitat două poezii, scrise tocmai de artista Dániel Éva. Seres Francisc a recitat, de asemenea, două poezii, creații proprii.
În cadrul expoziției se regăsesc peste 100 de lucrări de pictură și grafică, extrem de bogate cromatic, care au fost realizate folosind o tehnică multidimensională neobișnuită, cunoscută și ca metoda „HILLMANN”.
Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Direcției de Cultură și Sport a Municipiului Carei și Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.
Expoziția poate fi vizitată în perioada 19 – 31 august 2018, conform programului de vizitare a Castelului Károlyi, de marți până duminică, între orele 09.00 – 16.30.