La începutul săptămânii, jurnalista Daniela Ciuta a scris despre protestul împotriva noilor prevederi ale Codului Administrativ organizat la Bucureşti, susţinând că au fost prezenţi români din toate colţurile ţării, inclusiv de la Carei, însă au dorit să rămână în umbră cică pentru a nu avea de suferit. Totuşi, se pare că singurii careieni prezenţi la protest au fost soţii Daniela şi Ilie Ciuta.

opinie

Urmărind pozele postate pe internet despre eveniment, inclusiv înregistrările de la Realitatea TV, se poate observa cu uşurinţă că pancarta cu „Carei” era purtată de un protestatar din altă parte a ţării. Astfel, numeroşii careieni prezenţi la protest au fost următorii: Daniela şi Ilie Ciută. Asta apropo de reprezentativitatea la care a ajuns ASTRA Carei. Pe înregistrarea de la Realitatea TV se vede foarte clar cum Daniela Ciuta se tot bagă pe lângă organizatorii protestelor pentru a putea fi imortalizată de către soţul său, consilierul local careian Ilie Ciuta, care pare să se fi reorientat profesional în ultima vreme către meseria de fotograf de presă.

ciuta ilie fotograf
Având în vedere numeroasele anunţuri din zilele premergătoare protestului, în care se vorba deja de microbuze şi de maşini pentru transportul careienilor la Bucureşti, am fost ferm convins că vor merge în capitală zeci, dacă nu chiar sute de concetăţeni de-ai mei. Am rămas oarecum dezamăgit că, în cele din urmă, în loc de microbuze şi autoturisme, ar fi fost suficientă o motocicletă simplă, chiar şi fără ataş, pentru deplasarea numeroşilor protestatari careieni la Bucureşti.
De asemenea, m-a suprins şi un alt lucru. Distinsa Daniela Ciuta, alături de liderii protestatarilor, a fost invitată în studioul Realitatea TV. A trecut aproape o săptămână de atunci, dar pe Buletin de Carei, deţinut de Daniela Ciuta, nu a apărut nicio referire la această invitaţie onorantă adresată preşedintelui ASTRA Carei, Daniela Ciuta, de a participa la un talk-show găzduit de o televiziune naţională de ştiri.

ciuta daniela realitatea
Emisiunea merită urmărită cu atenţie. Merită urmărit şi ceea ce spune Daniela Ciuta despre situaţia din Carei, dar şi mimica sa, în special mişcările ochilor în timp ce vorbeşte. Cei atenţi din fire vor observa şi momentele în care moderatoarea emisiunii se stăpâneşte cu greu să nu izbucnească în râs.
Szasz Lorand

Preşedinta ASTRA Carei, Daniela Ciuta, are două intervenţii, la minutele 30 şi 51.