Clubul Sportiv Karate Do B.F.K.S. din municipiul Carei a avut posibilitatea, prin finanțarea nerambursabilă din bugetul local a proiectelor și acțiunilor sportive pe anul 2018, să organizeze stagiul internațional de Karate, în perioada 21-27 iulie, sub îndrumarea antrenorului emerit Shihan Livius Bunda, un român de a șasea generație în Serbia, foarte apreciat tehnician și antrenor pe meleagurile noastre.

Totodată, clubul careian a avut onoarea să-i aibă alături pe prietenii de la clubul Bushido – Balog András 5 Dan, C.S. KARATE KID- Sabou Huta Paul (care este și Secretarul Clubului CS Karate Do B.F.K.S), de asemenea Őri Krisztián cu echipa, din Ungaria, Bushido Shotokan Karate Egyesület Debrecen.
Săptămâna petrecută împreună a fost una de mare valoare, deoarece înainte de prânz Shihan s-a ocupat de cei de performantă, sportivul careian consacrat Sensei Bartincki Attila, iar după amiază de perspectivii clubului, cei care vor aduce mândrie Careiului, axându-se pe perfecționarea tehnicilor învățate de la instructorul clubului, dr. Fazekas György.
Prietenii gazdelor au putut vedea perspectiva karate-ului în viziunea pregătirii pentru Olimpiadă.
Domnului președinte dr. Fazekas György îi pare rău că celelalte cluburi din județul Satu Mare nu au putut să participe la acest stagiu, datorită programului încărcat al fiecărui club în parte, dar promite că la proxima ocazie să facă tot posibilul ca data stagiului să fie accesibilă tuturor sătmărenilor.
Antrenamentele susținute de Shihan Livius Bunda au avut un succes total, urmând să se reia antrenamentele cu dânsul cât mai curând.
Conducerea clubului sportiv Karate Do B.F.K.S. dorește să mulțumească sprijinul primit prin finanțarea nerambursabilă din bugetul local a proiectelor și acțiunilor sportive pe anul 2018, precum și sponsorilor inimoși, se arată în comunicatul de presă transmis portalului Opinie de Carei.