Duminică, 29 iulie 2018, începând cu ora 13.30, în Sala de expoziții de la etajul Castelului Károlyi din municipiul Carei va avea loc vernisajul expoziției de artă fotografică, intitulate „Természet (S) Pillanatok”, (Momente naturale), a artistei Szöllősiné Haller Orsolya, din Ungaria.

plakat2 (1)

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 29 iulie – 11 august 2018, conform programului de vizitare a Castelului.
Evenimentul este organizat cu sprijinul Direcției de Cultură și Sport Carei și Fundației Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.
Szöllősiné Haller Orsolya este profesor de informatică și artist fotograf. În perioada copilăriei, sub îndrumarea tatălui ei, aceasta descoperă lumea muzicală, pasiune pe care o are și azi. Crescând într-o familie iubitoare de natură, cu timpul a devenit și ea atașată de mediul înconjurător. În timpul școlii gimnaziale devine atrasă de fotografie. Pasiunea pentru animale a îndreptat-o înspre fotografia de natură.
O interesează detaliile, care poate pentru mulți dintre noi nu prezintă niciun interes. Fotografiile macro îi permit apropierea de detalii, chiar până la 1-2 cm de subiectul fotografiat.
Este autodidactă, fiind adepta studiului prin intermediul experienței acumulate în mod practic. Cu toate că tehnologia digitală îi permite, nu folosește programe de prelucrare a fotografiilor, preferând să redea publicului lumea înconjurătoare în modul cât mai natural.
Expoziții:
-Galeria orașului Mezőtúr, 2015
-Centrul Cultural Orășenesc, Balatonlelle, 2016
-Centrul Cultural „Latinovits Zoltán”, Balatonszemes, 2016
-Centrul Comunitar „Bajor Gizi”, Balatonföldvár, 2016
-Teatrul Balaton, Keszthely, 2016
-Centrul Cultural „Agóra” din Veszprém, 2016
-Grădina Parohială și Centrul de Păstrare a Tradițiilor din Dinnyés, 2016
-Teatrului Cetății și Casa Artelor din Kisvàrda, 2018
-Colegiul Național Kölcsey Ferenc din Satu Mare, 2018
Premii/Distincții:
-„Reforma 500”, Concurs de Fotografie, 2016, Locurile II – III
-„Fotografie de calendar”, Concurs, Premiul publicului, Recunoașterea juriului profesional