Când o dai cu trecerea de pietoni în penibil!

Până şi desenele pe asfalt au devenit subiect de senzaţie în presa careiană extrem de locală. Astăzi, am aflat cu stupoare că unii careieni „îşi fac treceri de pietoni dacă Primăria doarme”. Adică au tras nişte linii ondulate pentru a putea traversa pe la colţul străzii, pe unde oricum se poate traversa regulamentar. Sau pentru a putea ajunge în siguranţă la lanurile de porumb sau grâu de pe cealaltă parte a drumului.

opinie

Cu astfel de ştiri senzaţionale sunt bombardaţi careienii care mai citesc presa extrem de locală şi de bine documentată. Este vorba de intersecţia dintre străzile Haşdeu şi Livezilor, unde au apărut nişte linii pe asfalt pe post de zebre. Adică un fel de regie pentru o ştire care se vrea de senzaţie.
Nu e prea clar la ce ar trebui trasată o trecere de pietoni la intersecţia celor două străzi. Nu de alta, dar pe strada Livezilor există un indicator „Cedează trecerea”. În plus, în locurile nemarcate, traversarea se face pe la colţul străzii. Probabil cei care au desenat zebra nu mai au răbdare să dea prioritate celor trei sau patru maşini care ies în decurs de o oră de pe Livezilor pe strada Haşdeu. E clar că trebuie o trecere de pietoni!
Însă şi mai tare e trecerea de pietoni care duce spre ultimele două case de pe continuarea străzii Livezilor, după care mai există doar lanuri de culturi agricole. Probabil locatarii acestor două gospodării şi cei care merg pe jos să admire grâul, rapiţa sau porumbul nu mai fac faţă traficului intens de pe strada Haşdeu, care presupune vreo zece autoturisme pe oră. E clar că şi aici trebuie o trecere de pietoni!
Pentru a preîntâmpina mâzgălirea asfaltului de pe fiecare stradă din Carei, portalul Opinie de Carei propune să se amenajeze câte o zebră în faţa fiecărei case din municipiu. Chiar cu riscul ca presa extrem de locală şi de bine informată să rămână fără astfel de subiecte de senzaţie, care au iz de regie ieftină. Ceva de genul voi mâzgăliţi asfaltul, iar noi venim repede, dacă nu cumva suntem deja acolo, facem două poze şi mai scriem un material senzaţional despre administraţia locală, care s-a încăpăţânat să nu ajungă sub influenţa familiei.

Szasz Lorand

P.S. Careinii şi-au dat seama imediat ce hram poartă ştirea, cunoscând situaţia de la faţa locului. Singurii care pot da crezare unei asemenea ştiri senzaţionale sunt cei care nu cunosc Careiul.