În perioada 8-12 iulie 2018, s-a desfășurat în localitatea Cumpăna, județul Constanța, Concursul Național Sesiunea de Comunicări Științifice ale Elevilor din clasele liceale la disciplina GEOGRAFIE. La ediția din acest an au participat 115 elevi din 37 de județe și o echipă din Republica Moldova.


Concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni – geografie fizică, geografie umană și geografia mediului – și a constat în susținerea a două probe, având la bază o cercetare de teren.
Președinte al Comisiei Centrale de organizare a fost Marian Ene, conferențiar universitar doctor la Facultatea de Geografie din cadrul Universității din București.
Concursul Național Sesiunea de Comunicări Științifice ale Elevilor din clasele liceale la disciplina GEOGRAFIE  reprezintă un cadru special de exprimare a pasiunii elevilor pentru această disciplină, dar și o alternativă la cunoașterea realității înconjurătoare prin tematica diversă a comunicărilor pregătite sub îndrumarea profesorilor coordonatori. Totodată, competiția stimulează creativitatea elevilor prin latura aplicativă pe care o cuprinde.
Lotul județului Satu Mare, însoţit de profesor Menţiu Gabriela, a fost reprezentat de două eleve: Pleşca Evelyn-Iulia, elevă a Liceului Teoretic Carei, pregatită de profesor Menţiu Gabriela și Tisza Iulia-Roberta, elevă de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare, pregatită de profesor Horșia Marius.
În urma susținerii lucrărilor originale de cercetare, eleva Pleșca Evelyn-Iulia de la Liceul Teoretic Carei a primit un Premiu special, cu lucrarea“ Potenţialul energetic geotermic al zonei Carei-Căuaș, deziderat al strategiilor de dezvoltare durabilă”.