Luni 16 iulie 2018, de la ora 17, a avut loc vernisajul miniexpoziției, cavalerești templiere și teutone la Castelul Károlyi din Carei, se arată într-un comunicat de presă al Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” .


În deschidere, Dragoș Georgescu, directorul Centrului de Promovare a Turismului Cultural în calitate de gazdă, dar și în postura de cavaler Teuton a salutat publicul și a prezentat situația și ideologia cavalerilor din ziua de azi. Apoi Excelența Sa Remus Barna, cavaler al Ordinului Templier a prezentat o scurtă incursiune în istoria cavalerilor în Transilvania, prin prismă documentară ce a stat la baza cărții sale întitulate „Reflecții Templiere în Transilvania”.
După prezentarea cărții și a unui manuscris despre sfragistica Templieră medievală, cei prezenți au putut vizita expoziția de la etajul castelului unde au putut pune întrebări despre domeniul în cauză.
Evenimentul a fost organizat de Fundația Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Grof Károlyi” cu ajutorul cavalerilor Ordinului Templier și Teuton.
Expoziția se poate vizita gratuit până la sfârșitul lunii iulie după programul de funcționare a muzeului.