Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a primit azi, 4 iulie 2018 o vizită a delegaţiei Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), se arată într-un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului Satu Mare.

8
Delegația CNAIR, formată din directorul general, Narcis Neaga, directorii adjuncți, Mihai Bașulescu și Cristian Andrei, dar și directorul general al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj Radu Băruță a fost prezentă azi în Satu Mare pentru a se asigura că lucrările la investiţia rutieră Șoseaua de Ocolire a municipiului Satu Mare au început şi că nu au apărut probleme care ar duce la întârzierea lucrării. Alături de delegaţia CNAIR au fost prezenţi şi directorul filialei Satu Mare a Companiei de Drumuri Naționale, ing. Ardelean Petru şi reprezentanţi ai firmei proiectante şi ai constructorului. După discuţiile purtate la Instituţia Prefectului, delegaţia împreună cu prefectul Darius Filip au făcut o vizită în teren începând cu sediul filialei Satu Mare a Companiei de Drumuri Naționale, continuând vizita la sediul constructorului unde s-a discutat despre problemele existente pe care le-au întâmpinat în derularea construcţiei.
După efectuarea vizitei la şantierul din vecinătatea râului Someş, şi după discuţiile avute cu factorii decizionali, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga a declarat că a venit în Satu Mare după trei săptămâni de la primirea autorizaţiei de construire a şoselei de ocolire pentru a verifica stadiul pornirii lucrărilor. Acesta a mai precizat că nu există probleme care ar putea întârzia execuţia lucrării, şi că vor reveni la faţa locului peste o lună. Director general al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj, Radu Băruță a precizat că problemele tehnice actuale nu sunt deosebite şi că împreună cu proiectantul şi constructorul lucrării vor găsi soluţiile potrivite.
Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a reamintit importanţa acestei lucrări pentru judeţul Satu Mare care este aşteptată de 20 de ani şi care a primit finanţare din partea Guvernului României. Acesta a mai precizat că va urmări personal evoluția lucrărilor şi se va asigura că toate entităţile implicate direct sau indirect în realizarea acestui proiect îşi duc la îndeplinire toate sarcinile.
Totodată, delegaţia a efectuat o vizită și pe şantierul de la șoseaua de ocolire a municipiului Carei. Conform celor declarate de reprezentantul firmei executante nu există în acest moment probleme deosebite, lucrările urmând să fie finalizate în luna octombrie a acestui an.

8
Şoseaua de ocolire a municipiului Satu Mare are o lungime totală de 13,572 km din care drum cu două benzi 5,6 km, cu o lățime de 10 metri, iar drum cu patru benzi 7,972 km, cu o lățime de 18,5 metri. De asemenea, vor mai fi construite două noduri rutiere precum și cinci poduri și pasaje.
Fondurile sunt asigurate de la bugetul de stat, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Iar pentru lucrările ce vor fi executate în acest an, Guvernul a alocat suma de 137 de milioane de lei.