La numai 14 ani, careianul Berki Patrik va lansa o carte, un album şi două videoclipuri în această vară

În vârstă de numai 14 ani, careianul Berki Patrik se pregăteşte să lanseze un album, care va cuprinde, pe lângă compoziţiile proprii, piese autentice ţigăneşti, dar şi piese pop. Va avea şi două videoclipuri, care vor fi filmate în Debrecen. De asemenea, la începutul lunii august va vedea lumina tiparului primul volum al tânărului Berki Patrik, intitulat „Remenytelen Szerelem” (Dragoste fără speranţă).

berki patrik

Berki Patrik nu va avea parte de o vacanţă de vară relaxantă, căci va trebui să lucreze intens la albumul său. „Mi-au plăcut întotdeauna provocările. Provind dintr-o familie de muzicanţi şi, după părerea multora, de aici mi se trage talentul. Am jucat în piese de teatru, am cântat, am apărut în reportaje televizate, simt că m-am născut pentru scenă. Am început la vârsta de 12 ani, iar acum am împlinit 14 ani. Voi avea o vară aglomerată. În curând va începe lucrul la videoclip şi la piesele de pe album. Despre album pot să vă spun că va conţine compoziţii proprii, dar şi piese ţigăneşti autentice, respectiv piese pop. Titlul albumului va fi „Burokba zart vilag” (Lumea închistată – n.r.). Videoclipul va fi filmat în Debrecen, la un ştrand, la şcoală şi în cluburi. De fapt, vom filma două videoclipuri şi vom interpreta zece melodii”, a declarat Berki Patrik.
Volumul intitulat „Remenytelen Szerelem” (Dragoste fără speranţă- n.r.) va vedea lumina tiparului la începutul lunii august. „Volumul meu va avea 125 de pagini şi se va încadra în categoriile: dragoste, fericire, eşec, catastrofă. Lansarea cărţii este programată pentru mijlocul lunii august şi va avea loc la Centrul Comunitar Szent Laszlo din Carei, iar ulterior în Satu Mare şi în Debrecen”, a adăugat Berki Patrik.
Careianul Berki Patrik a urcat pentru prima dată pe scenă în aprilie 2016, interpretând rolul principal în tragicomedia „Sărmanii flăcăi”, scrisă de învăţătoarea Kolbaszer Erzsebet, care a avut iniţiativa integrării prin teatru a romilor careieni, înfiinţând grupul de actori amatori romi „Comedianţii”. În urma succesului repurtat, sub coordonarea învăţătoarei Kolbaszer Erzsebet, „Comedianţii”, în frunte cu Berki Patrik, au fost invitaţi în 2017 la Bruxelles, de Ziua Internaţională a Romilor. Ulterior, Patrik a jucat în piesa „Seri în Sankt Petersburg”, interpretând din nou rolul principal. După ce a căpătatpuţină experienţă, a înfiinţat trupa de teatru Nyári napsugár (Rază de soare de vară – n.r.).