Primăria Carei este pe cale să obțină finanțări de peste 36 milioane de euro pentru proiectele din fonduri europene și fonduri guvernamentale, a declarat managerul public Beko Tamas în cadrul ședinței extraodinare de azi a Consiliului Local Carei.

DSC_0321
Până în prezent, au fost semnate sau urmează să fie semnate contracte de finanțare pentru proiecte depuse în cadrul Programului Operațional Regional, în valoare de 16,3 milioane de euro. Marți va fi semnat contractul de finanțare pentru modernizarea și extinderea Școlii Gimnaziale Vasile Lucaciu, în valoare de 3,1 milioane de euro, a adăugat primarul Eugen Kovacs. Un alt proiect, în valoare de 4 milioane de euro, vizează modernizarea sistemului de iluminat public în municipiul Carei. La acestea se mai adaugă proiecte în valoare de 13 milioane euro, care au fost depuse sau urmează să fie depuse. Potrivit managerului public Beko Tamas, există șanse maxime ca toate aceste proiecte să primească finanțare. Astfel, valoarea totală a fondurilor europene și guvernamentale ce vor fi atrase în municipiul Carei în perioada imediat rmătoare este de peste 36 milioane euro. Comparativ, din 2008 până în 2017, suma totală a investițiilor realizate din fonduri europene, guvernamentale și finanțate din credite a fost de 31 milioane de euro.
În cadrul ședinței extraordinare de azi, consilierii locali careieni au aprobat documentația tehnico-cadastrală în vederea întăbulării imobilului Grădiniței Nr.3 pentru participarea la proiecte finanțate din fonduri europene și au aprobat cheltuielile suplimentare privind obiectivul ”Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale în municipiul Carei”, care vizază cele patru blocuri turn din municipiu. Valoarea totală a lucrărilor suplimentare este de 311.553 lei.