Joi, 14 iunie 2018, începând cu ora 12.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc prezentarea multimedia „Comorile Europei”(Comorile din Patrimoniul Cultural al Europei) susținută de artistul fotograf băimărean Ilie Tudorel, informează Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

Cuvântul de deschidere i-a aparținut lui Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, după care artistul fotograf Ilie Tudorel, a prezentat, folosind o serie de fotografii, obiective de patrimoniu cultural din Austria, Polonia, Cehia, Belgia, Italia, Slovacia, Ungaria și România.
Prezentarea multimedia „Comorile Europei” a avut ca scop promovarea în rândul iubitorilor de cultură din ţară şi din străinătate cele mai importante valori ale patrimoniului cultural din Europa.
La manifestare a participat o clasă de elevi de la Liceul Teoretic Carei, alături de profesorul de istorie, Lucian Madai și alte persoane de cultură.
Evenimentul a fost dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1918 și Anului European al Patrimoniului Cultural 2018 și a fost organizat de Asociația Euro Foto Art, Uniunea Artiștilor Plastici, Filiala Baia Mare, Asociația Millennium – Clubul Foto-Video, cu sprijinul Direcției de Cultură și Sport a Municipiului Carei, Foto Clubului „Vasile Vénig László” din Carei și Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.