În perioada aprilie 2018, un grup de elevi şi profesori de la Liceul Teoretic Carei a participat în Comines, Belgia, la  întâlnirea de proiect Erasmus + din cadrul Proiectului de Parteneriat Strategic interşcolar “La Ville Erasmus”, se arată într-un material transmis portalului Opinie de Carei.


Echipajele din cele patru licee partenere din Italia, Franta şi România s-au reunit la Colegiul de la Lys din Comines (Belgia). Obiectivul a fost finalizarea proiectului Erasmus + „La Ville Erasmus”, despre oraşul ideal, proiect realizat de şcolile din Carei (România), Challans (Franţa), Napoli (Italia) şi Comines (Belgia). Liceul Teoretic Carei a fost reprezentat de şapte elevi, însoţiţi de prof. Menţiu Gabriela şi prof. Indrea Viorel.
Pe parcursul intâlnirii, atât elevii cât şi profesorii au avut parte de activităţi diverse. Au avut un program deosebit de alert şi diversificat. Au vizitat două oraşe, Bruxelles şi Bruges. La Bruxelles au avut oportunitatea de a vizita Parlamentul Belgiei, unde s-au întâlnit cu deputatul ecologist Jean-Marc Nollet , care şi-a consacrat o parte a după-amiezii pentru a răspunde întrebărilor puse de elevi. Printr-un dialog foarte constructiv, a explicat funcţionarea sistemului politic belgian. La solicitarea echipajelor, şi-a exprimat părerea despre un oraş ideal, mai verde şi mai respectuos faţă de natură, dar care să ofere un cadru socio-economic eficace.
A fost derulată şi o conferinţă care a avut ca tema acţiunea socială, componenta fundamentală a activităţii umane, ţinută de Frederic Hallais, preşedintele CPAS. De asemenea delegaţiile au fost invitate la primărie de către doamna primar Marie-Eve Debaquoit. Astfel, elevii au putut să se familiarizeze cu problemele conducerii unui oraş. Această întâlnire a completat vizita careienilor la Parlamentul Belgiei.
Ultimele două zile au fost consacrate materializării casei ideale şi reflecţiilor asupra permanentizării proiectului. Elevii au continuat crearea oraşului ideal „Utopia”cu ajutorul programului Minecraft, joc video educaţional axat pe creativitate și construcție. Au prezentat pe grupe storytelling-uri, un scenariu în format electronic despre viaţa pe care o concep în oraşul ideal. Au realizat o macheta a unui oras ideal din materiale reciclabile, au montat o expozitie comuna privind casa ideala. S-au prezentat multe idei, realizate in prealabil in cadrul atelierelor multinaţionale.
Spre deosebire de turismul tradiţional, aceste călătorii pun în evidenţă diferitele practici şcolare europene, importanţa practicării limbilor străine şi a cunoaşterii obiceiurilor locale. Când se lucrează împreună, când se leagă prietenii, idealul democratic european câştigă teren.
Aceasta fiind ultima întâlnire din cadrul proiectului, în ultima zi s-a realizat o evaluare a tuturor activităţilor derulate în cei doi ani, urmând ca fiecare şcoală participantă să întocmească raportul final.
Informațiile au fost transmise de coordonatorul de proiect, profesoara Menţiu Gabriela.