Echipa de juniori a Victoriei Carei a reuşit azi o victorie senzaţională pe teren propriu împotriva celor de la Minaur Baia Mare în dubla fazei interjudeţene. Susţinuţi din plin de numeroşii suporteri, juniorii antrenaţi de Tabi Zsolt şi Marius Botan au reuşit să se califice în faza zonală.

După egalul de 2-2 obţinut la Baia Mare, juniorii Victoriei Carei păreau a fi în avantaj în partida disputată pe teren propriu. Însă oaspeţii au reuşit să înscrie primul gol imediat după începerea jocului. Peste puţin timp, Hevele a primit un catonaş galben pentru simulare. Tot în prima repriză, oaspeţii s-au ales şi ei cu două cartonaşe galbene. Partida s-a încheiat cu scorul de 0-1.
Imediat după începutul celei de-a doua reprize, Hevele a primit cel de-al doilea cartonaş galben pentru fault în atac, fiind eliminat şi lăsând Victoria Carei să joace cu zece jucători. Aflaţi în avantaj numeric, cei de la Minaur au mai înscris în scurt timp un gol. Careienii nu s-au demoralizat, reuşind să preia controlul jocului. Boldizsar a reuşit să înscrie în poarta oaspeţilor. Peste nici zece minute, Nyilvan a reuşit să egaleze, executând impecabil o lovitură liberă de lângă marginea careului.
La finalul reprizei secunde, scorul a rămas 2-2, astfel că s-a trecut la penalty-uri. Portarul careienilor, Preg, a reuşit să apere prima lovitură de la 11 m a oaspeţilor, şi a primit apoi patru goluri. În schimb, colegii săi de echipă, Hohagyi, Nyeki, Nyilvan, Koter şi Varga, au reuşit să înscrie toate cele cinci penalty-uri.

Prin această victorie, juniorii de la Victoria Carei, antrenaţi de Tabi Zsolt şi Marius Botan, au reuşit să se califice în faza zonală a Campionatului Naţional de Fotbal.
„Bucuria este cu atât mai mare cu cât echipa noastră a reuşit revenirea de la scorul de 0-2. Am sperat că ne vom califica în faza zonală, dar am fost conştienţi că vom avea o partidă grea. Juniorii noştri au jucat bine, au ţinut la ei mingea. După părerea mea, primul cartonaş galben al nostru, cel primit de Hevele Mark, a fost acordat prea uşor de către arbitru. Cel de-al doilea cartonaş a fost just, chiar că jucătorul nostru a intrat în fundaş, însă nu a făcut-o intenţionat şi nu cred că trebuia eliminat. Faptul că am reuşit să egalăm în zece oameni dovedeşte că echipa are atitudine. Înseamnă că merită să ne ocupăm cu fotbalul în Carei. Mă bucur că suporterii au venit în număr atât de mare la meci. M-a bucurat faptul că suporterii au scandat numele jucătorilor la penalty-uri, asta înseamnă că îi cunosc. Pe acest drum vrem să mergem în continuare. Copiii au talent, iar de acest talent vor avea nevoie din plin în faza zonală”, a declarat antrenorul Tabi Zsolt.
Victoria Carei: Preg, Varga, Nyeki, Mihale, Hohagyi, Schuller, Boldizsar, Nyilvan, Koter, Hevele, Mărneanu. Rezerve: Varga C., Ghic, Szilagyi R., Boros, Szilagyi B., Balog.
Antrenori: Tabi Zsolt şi Marius Botan.