Consilierii locali careieni s-au reunit azi într-una din cele mai operative şedinţe extraordinare din acest an. Ordinea de zi a cuprins două proiecte de hotărâre de modificare a altor două hotărâri anterioare necesare unor proiecte din fonduri europene. Întreaga şedinţă a durat în jur de cinci minute.

consiliu

Ambele proiecte de hotărâre au fost aprobate în unanimitate de către consilierii prezenţi la şedinţă. Ambele vizau modificarea documentaţiei proiectelor „Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Carei prin măsuri privind încurajarea utilizării bicicletei şi îmbunătăţirea infrastructurii aferentă traficului pedestrian”, respectiv „Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Carei pe baza măsurilor propuse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”.
Valoarea totală a celor două proiecte care vizează reabilitarea infrastructurii rutiere, introducerea transportului în comun cu autobuze electrice, reabilitarea pistelor de biciclete şi a spaţiilor verzi din municipiul Carei este de 57,04 milioane lei, adică aproximativ 12,47 milioane de euro.
Proiectele au fost depuse spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional, ca urmare a solicitărilor Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Cele două proiecte se află în procedura de evaluare.