Cu ocazia Zilei Eroilor, Direcţia de Cultură şi Sport Carei a organizat azi un eveniment omagial care a debutat la Monumentul Ostaşului Român din centrul municipiului. Seria evenimentelor omagiale a continuat la bustul lui Avram Iancu, respectiv la mormintele ostaşilor români din cimitirele Mestereszi şi Rozalia.


Semnificaţia Zilei Eroilor a fost prezentată de către directorul Direcţiei de Cultură şi Sport din cadrul Primăriei Carei, Bogdan Georgescu, şi de către preşedintele filialei Satu Mare a Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria”, locotenent colonel (r) Ioan Zorin Platec.
Un sobor de preoţi ortodocşi a oficiat un Te Deum în memoria eroilor care și-au jertfit viața pe câmpurile de luptă. Ceremonialul a continuat cu depuneri de coroane şi s-a încheiat cu un scurt moment artistic susținut de Ansamblul Vatra din Santău, condus de Nicolae Turău
După încheierea festivității de la Monumentul Ostașului Român, au mai fost depuse coroane la bustul lui Avram Iancu, precum şi la mormintele eroilor din Cimitirul Mestereszi și Rozalia.