Sub egida „Împreună pentru un mediu mai curatˮ, organizația de tineret ALDE dorește să pedaleze pentru un viitor fără poluare, se arată într-un comunicat de presă al TLDE Satu Mare, transmis portalului Opinie de Carei.


Poluarea reprezintă contaminarea mediului înconjurător cu materii ce pot afecta atât sănătatea umană, cât și funcțiile ecosistemelor, o ofensivă a omului modern asupra mediului, motiv pentru care organizația de tineret ALDE prezintă o alternativă ce constă în înlocuirea autovehiculelor cu bicicleta.
”Pentru a susține acest lucru, NOI, tinerii din Alianța Liberalilor și Democraților, ne-am propus să străbatem o mare parte din țară transportând două ștafete, una reprezentând mediul și o a doua specifică domeniul energetic”, se arată în comunicatul de presă al
Traseul va începe pe data de 15 mai, în municipiul Oradea (Jud. Bihor), de Ziua Internațională de Acțiune pentru Climă și se va încheia la București, pe data de 22 mai, de Ziua Internațională a Biodiversității.
Traseul (Jud. Bihor), de Ziua Internațională de Acțiune pentru Climă și se va încheia la București, pe data de 22 mai, de Ziua Internațională a Biodiversității.
Traseul Oradea – București (albastru – energie, verde – mediu)
Cele doua ștafete vor urma trasee diferite. Din Oradea, ștafeta energiei va porni spre partea de Nord a țării, în vreme ce ștafeta mediului va porni spre zona de Sud a României. Vor străbăte mai multe județe, iar la granițele dintre acestea ștafeta se predă următoarei organizații. La București, ștafeta va fi predată unei delegații alcătuită din Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului și Anton Anton, ministru al Energiei.
Ieri, 15 Mai, ștafeta a ajuns în județul Satu Mare, unde a fost preluată de președintele TLDE Chiorean Vlad, următoarea oprire va fi în județul Maramureș.