Cea de-a V-a ediție a Târgului Educației se desfășoară azi, în amfiteatrul din centrul Careiului. Elevii claselor a VIII-a au astfel ocazia să se informeze despre oferta educațională a celor patru licee din municipiu.

DSC_0875

La deschiderea oficială au participat primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, inspectorul general al Inspectoratului Școlar județean Satu Mare, Călin Durla, și directorul Direcției Învățământ-Sănătate din cadrul Primăriei Carei, Varna Levente. În discrusul său, primarul municipiului Carei i-a îndemnat pe absolvenții claselor a VIII-a să ia o decizie în privința profilului, după ce se vor consulta cu părinții, profesorii și prietenii, astfel încât să își aleagă o meserie care să le placă. De asemenea, primarul Kovacs a accentuat reușitele obținute în cadrul implementării învățământului profesional dual de către Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu, în special în urma colaborării cu firma Polipol Mobila SRL Foieni.
Inspectorul general Călin Durla i-a îndemnat pe elevi să studieze cu atenție oferta liceelor careiene, întrucât sunt în fața unei alegeri importante în viață. De asemenea, Călin Durla a anunțat că Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare va întocmi planul de școlarizare în funcție de necesitățile pieței muncii și nu în funcție de calificările profesorilor.
Elevii claselor a VIII-a au vizitat standurile Liceului Teoretic, Colegiului Tehnic Iuliu Maniu, Liceului Romano-Catolic Josephus Calasantius și a Liceului Tehnologic Simion Bărnuțiu, precum și ale firmelor partenere ale acestuia din urmă, în frunte cu Polipol Mobila SRL Foieni.