Vineri 4 mai 2018, prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip a prezidat şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice desfăşurată în Sala Mică de şedinţe a Palatului Administrativ, informează Prefectura Satu Mare.

3
După intonarea Imnului Național al României, prefectul Darius Filip a dat cuvântul directorului interimar al Casei Judeţene de Pensii Satu Mare, Erdei Marcel care a prezentat materialul privind acordarea biletelor de tratament. Pentru anul 2018, Casei Judeţene de Pensii Satu Mare i s-au alocat 19 serii de bilete de tratament, comparativ cu anul 2017, cand au fost alocate doar 18 serii de bilete, an în care au fost valorificate un număr de 3401 de bilete în procent de valorificare de 96,16%. Durata unei serii este de 16 zile, din care, durata tratamentului balnear este de 12 zile. Beneficiarii unui bilet de tratament au asigurate cazarea, masa şi decontarea tratamentului pentru 12 zile, cu 3 mese pe zi + 3 proceduri de tratament. La sediul Casei Judeţene de Pensii Satu Mare şi pe site-ul instituţiei se afişează lunar tabele cu persoanele care, în urma criteriilor, au obţinut punctajele necesare unui bilet de tratament.
A doua persoană care a luat cuvântul a fost președintele Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, colonelul Gheorghe Strâmb, care a prezentat situaţia reamplasării pe vechiul amplasament a Statuii Ostaşului Român. În momentul de faţă s-a obţinut certificatul de urbanism şi s-a depus o cerere de la Consiliul Judeţean Satu Mare care chiar dacă va fi aprobată în totalitate nu este suficientă pentru finalizarea monumentului.
La finalul ședinței, colonelul Gheorghe Strâmb, a propus ca la următoarele întâlniri să fie prezenţi şi reprezentanţi ai asociaţiilor de pensionari din Carei, Tăşnad, Negreşti Oaş pentru o mai bună transmitere a informaţiilor în judeţ. Prefectul Darius Filip și-a exprimat susținerea față de această iniţiativă și i-a asigurat pe cei prezenți de tot sprijinul.