Careienii vor avea parte de nouă zile de distracție cu ocazia ediției din acest an a Festivalului CareiFest. Este vorba de trei zile de Festival folcloric și alte șase zile de AugustFest. Organizatorii au decis să renunțe în acest an la Festivalul Medieval Villa Karul.

georgescu bogdan

De asemenea, Festivalul de Muzică Veche și Festivalul de Jazz au fost mutate, urmând să fie organizate în lunile septembrie și octombrie, a declarat directorul Direcției de Cultură și Sport din cadrul Primăriei Carei, Bogdan Georgescu.
Pe scena festivalului folcloric vor evolua ansambluri folclorice românești,maghiare, șvăbești și țigănești locale, precum și invitați din Slovacia, Ucraina și Croația. De asemenea, vor fi prezenți cu standuri proprii și o serie de meșteșugari populari.
În cadrul Augusfest vor avea loc șase concerte, trei în limba română și trei în limba maghiară, urmând să fie invitați artiști consacrați pentru tineri, pentru cei de vârsta a doua și pentru cei de vârsta a treia, a adăugat Bogdan Georgescu. În fiecare seară, concertele vor fi deschise de talente locale.

În ședința de mâine, consilierii locali se vor pronunța asupra acestor propuneri. De asemenea, va fi stabilit și bugetul CareiFest 2018, organizatorii propunând suma de 250.000 lei.