Conducerea Clubului Fotografic ”Nufărul” din Oradea a pregătit pentru publicul iubitor de fotografie o nouă expoziție de artă fotografică organizată în Galeria Studio ”Ștefan Vilidár István” din Cetatea Medievală Oradea (Corpul C, etajul 1). De această dată pe simezele Galeriei (înaugurate în data de 12 aprilie 2017), vor fi instalate  42 de fotografii ale artistului fotograf Hágó Attila Nándor, membru al Fotoclubului ”Vasile Vénig László” din Carei.

hago

Artistul fotograf expozant s-a născut în anul 1981, în localitatea Carei, județul Satu Mare, unde a terminat studiile generale și liceale. Studiile universitare le-a urmat în Cluj Napoca și Alba Iulia. Diseratația de doctorat a susținut din istorie, la Univeristatea de Științe ”Lucian Blaga” din Sibiu. Din anul 2016 este consilier local.

Din anul 2005 lucrează la Muzeul Județean Satu Mare, secția Muzeului Orășenesc Carei unde este șef de secție din anul 2007. Din perioada studiilor generale a fost atras de organizarea evenimentelor, la care a participat cu regulariztate. Pe lângă precuparea în creației artei fotografice este pasionat de călătorie, ciclism, citiul și este proprietarul a unei colecții impresionate de peste 900 căni de bere.

”Mă preocupă fotografierea mai serios din anul 2012. Fotografiez în general orice subiect, dar sunt atras mai mult de oameni, portrete, fotografia stradală sau cele minimaliste. De asemenea îmi sunt apropiate și fotografierea stautuilor sau a detaliilor clădirilor” afirmă artistul fotograf expozant despre creațiile. Cu lucrările sale a participat la expozițiile de grup organizate în Baia Mare, Bonțida, București, Carei, Cluj Napoca, Craiova, Agriș (RO), Oradea, Orosháza (HU) și Târgu Mureș.

Vernisajul celei de a doua expoziții personale a artistului fotograf din Carei intitulată ”People-Urban-Emotion” organizat sub patronajul Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” va avea loc vineri, 27 aprilie 2018, ora 18:00, în prezența autorului, la care organizatorii invită pe toți iubitorii fotografiei să participe.

Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele celor două organizații fotografice cu sediul în Oradea, care va prezenta și fotografile expuse. Momentele muzicale vor fi oferite de un trio format din elevii Liceului de Arte din Oradea.

Noua expoziție face parte din ediția a VIII-a a Festivalului European de Fotografie, organizat de  Asociația Internațională ”Euro Foto Art” va rămâne la dispoziția vizitatorilor până la data de 10 mai 2018, zilnic între orele 08:00 – 20:00, la care accesul publicului este gratuit.