Două evenimente chinologice vor avea loc la sfârșit de săptămână în Carei, la stadionul Victoria din municipiul Carei. Vineri va avea loc o selecție de câini ciobănesc german, iar sâmbătă va avea loc o expoziție de ciobănești germani, la care vor participa peste o sută de exemplare din această rasă.

ciobanesc german

În cadrul selecției de vineri, câini vor susține probe de curaj (atac), arbitraj static și în mișcare. La expoziția de sâmbătă vor participa peste o sută de ciobănești germani din Ungaria și România, a declarat președintele Asociației pentru Protecția Rasei Ciobănesc German ”Bad Dog”, Ovidiu Gheorghe Dumitru. Dintre acești câini, 14 aparțin unor careieni.
”Domnul arbitru care va participa la concursul din Carei, Heinz Scheerer, este unul dintre cei mai căutați arbitri pe plan mondial. Campionul mondial din 2017, Gary vom Huhnegrab, este produs în canisa lui, iar domnul arbitru este și proprietarul acestuia”, a adăugat președintele Ovidiu Gheorghe Dumitru.
Evenimentul chinologic de la Carei este organizat de către Clubul Național de Ciobănesc German, în parteneriat cu Asociația pentru Protecția Rasei Ciobănesc German ”Bad Dog”.