Duminică, 25 martie 2018, începând cu ora 12:30, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc vernisajul expoziției de fotografie, întitulate „A Megújulás Lendülete”, informează Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

Manifestarea a fost deschisă de Dragoș Georgescu, director al Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi, după care au luat cuvântul dr. Hágó Attila Nándor, președinte al Fotoclublului „Vasile Vénig László” din Carei; Eugen Kovács, primarul municipiului Carei; dr. Hafenscher Károly, comisar ministerial în cadrul „Reformáció Emlékbizottság”; Tolnai István, prototpop în cadrul Protopopiatului Reformat Carei; Tóth Ștefan, artist fotograf AFIAP și președinte al „Asociației „Euro Foto Art” din Oradea; respectiv Eifert János, artist fotograf și curatorul expoziției.
Momentul artistic a fost realizat de Nagy Norbert, care a interpretat la pian o suită de melodii specifice stilului baroc.
Expoziția se găsește în sala de expoziții de la etajul castelului și cuprinde 50 de fotografii, fiind dedicată anului aniversar – 500 de ani de la Reforma lui Martin Luther.
Evenimentul a fost organizat de Fotoclublul „Vasile Vénig László” din Carei, cu sprijinul Direcției de Cultură și Sport Carei, Fundației Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, Asociației „Euro Foto Art” Oradea și „Reformáció Emlékbizottság”.