Videoreportaj: Juniorii de la FC Kinder, viitorul fotbalului careian

Deşi este prea devreme pentru a vorbi dacă vor atinge nivelul de selecţionată, cel puţin patru sau cinci dintre copii au talent şi potenţial, spune antrenorul Gindele Gergely, cel care se ocupă de pregătirea echipei de juniori născuţi în 2007 a FC Kinder Carei.

Paisprezece copii din această generaţie participă constant la antrenamente, cărora li se adaugă alţi câţiva provenind din centre de plasament. O dată la două săptămâni sau cel puţin lunar, echipa de juniori participă la câte o competiţie, în ţară sau în Ungaria, în vederea evaluării. Performanţele sunt foarte fluctuante la această categorie de vârstă. Juniorii antrenaţi de Gindele Gergely au reuşit să urce de mai multe ori pe podium, dar au fost şi cazuri când nu au reuşit să înscrie nici măcar un gol. „Deocamdată nu e important numărul partidelor câştigate, ci formarea rutinei de joc şi căpătarea experienţei”, spune Gindele Gergely. Acesta este antrenor de un deceniu şi a coordonat mai multe generaţii de juniori în cadrul clubului careian.
Părinţii interesaţi sunt aşteptaţi să îşi înscrie copiii în echipă tot timpul anului. Antrenamentele au loc de două sau trei pe săptămână, la sala de sport a Colegiului Tehnic Iuliu Maniu, a adăugat antrenorul Gindele Gergely.