Joi, 12 aprilie 2018, de la ora 18, la Teatrul Municipal din Carei, va avea loc un eveniment muzical deosebit, concertul ZOLBERT (Budapesta), cel mai renumit interpret de smooth jazz din Ungaria, împreună cu trupa sa. Biletele de intrare costă 20 lei la parter și 15 lei la etaj, informează Centrul Cultural.

Zolbert_2017_01_preview

Saxofonistul, compozitorul și producătorul ZOLBERT, a câștigat mai multe premii importante cu melodii precum “Frappé” în 2013 sau ”Frienship” în 2014. A fost prezent pe scena VeszprémFest în deschiderea concertului celebrei trupe britanice Brand New Heavies. În 2015 a lansat albumul de debut „One“, care a fost inclus de legendarul post de radio american JazzTrax printre cele mai bune albume ale anului și a ocupat locul 10 în Top.
Cel de-al doilea album, “Inside Out”, a fost lansat în 2017, cu 12 compoziții instrumentale, inclusiv “Miami Nights” cu Takács Nikolas. În prezent lucrează la ultimul său album live, care va fi lansat în 2018.
Scena muzicală reprezentată de artist evocă paleta melodică și populară a jazz-ului, ca un amestec unic de genuri muzicale, precum jazz, funk și soul, în care starea de spirit pasională și pozitivă este prezentată iubitorilor de muzică într-un amestec de melancolie și muzică instrumentală contemporană.
ZOLBERT a susținut peste 150 de concerte în ultimii 5 ani.
Smooth jazz-ul este un gen de muzică derivat din jazz și este influențat de blues, funk, rock and roll și stiluri de muzică pop (separat sau în orice combinație). Printre cei mai importanți reprezentanți ai genului se află: Kenny G, Ramsey Lewis, Dave Koz, Mezzoforte, Spyro Gyra, Anita Baker, Sade, George Benson.