Cea de-a 23-a ediție a Concursului de vinuri nobile de la Carei va avea loc sâmbăta viitoare, 24 martie 2018. Concursul, organizat de către Ordinul Cavalerilor Vinului Sf. Orban, se va desfășura, conform tradiției, la motelul Vraja Viilor.

DSC_0099
Câștigătorul Marelui Aur la vinuri roşii în 2017, careianul Adrian Pop

Jurizarea concursului din acest an va fi asigurată de specialiști recunoscuți pe plan internațional: fostul președinte al Academiei de Vinuri din Budapesta, Modos Peter, jurnalistul oenolog, membru al Academiei de Vinuri din Budapesta, Vinicai Sandor, oenologul Sera Mihaly, și el membru al academiei budapestane, redactorul șef al publicației Caiete de vinificație din Ungaria, Horvath Csaba, respectiv recunoscutul specialist în domeniu, dr. Dorin Popa, din Oradea, și vinificatorul Csavossy Gyorgy jr.
Înscrierile în concurs se vor putea face marți, 20 martie 2018, și miercuri, 21 martie 2018, între orele 10.00-17.00, iar joi, 22 martie 2018, între orele 10.00-14.00, la Motelul Vraja Viilor. Taxa de participare este de 15 lei pentru fiecare probă înscrisă în competiție, a declarat președintele Ordinului Cavalerilor Vinului Sf. Orban Carei, Benze Zoltan.
La ediția de anul trecut a concursului, Marele Aur la vinuri albe a fost câştigat de către Majer Istvan, din Foieni, iar Marele Aur la vinuri roşii de către careianul Adrian Pop.