Asociația pentru Protecția Animalelor Puffi Carei a relatat de mai multe ori despre modul inuman în care unii oameni fără suflet își abandonează câinii. Adică îi leagă în saci și îi aruncă pe unde apucă. Unele patrupede care au suferit astfel de tratamente au fost găsite, primind cazare și îngrijire la adăpostul Puffi. Un bărbat din Marna a fost surprins ieri în timp ce se pregătea să-și abandoneze câinele, pe care îl băgase într-un sac.

caine sac
”Aseară am fost informată că în satul Marna, un individ avea în sac un câine care scheuna și pe care se pregătea să-l bage în mașină pentru a fi aruncat, cine știe pe unde, pe câmp, în vreun șanț. Cineva a văzut acestă acțiune și l-a întrebat „vrei să-l arunci?”. Individul a recunoscut: da. L-a rugat să-i dea câinele, însă nici vorbă, făcând și scandal. Culmea că a ieșit în apărarea individului fiica sa, care este, am înțeles, juristă. O astfel de „juristă” poate pleda, apăra sau susține o lege?”, a declarat Maria Ardelean, președintele Asociației Puffi.
Potrivit legislației în vigoare, stăpânii care procedează în acest fel pot fi trași la răspundere penală pentru abandonul animalului, dar și pentru acte de cruzime împotriva unui animal. Asociația Puffi a depus mai multe plângeri penale împotriva stăpânilor care au apelat la astfel de mdetode pentru a scăpa de câinii nedoriți.