Proprietarul, administratorul şi unicul scriitor de materiale al Buletin de Carei, Daniela Ciuta, a devenit tot mai incisivă în ultima perioadă. Preşedintele ASTRA Carei a devenit specialistă în defrişări, canalizări, căruţe parcate în parc, conflicte de interese, declaraţii mincinoase şi abuzuri. Însă este destul de uitucă în privinţa scuzelor la care a fost obligată.

opinie

Soţia consilierului local a continuat isteria defrişărilor din parc. Numerosele reclamaţii depuse la Garda de Mediu au avut în sfârşit un rezultat palpabil, anunţat ca o mare victorie. S-a constatat că „tăierea Pinului Nigra nu a fost una regulamentară care să protejeze arborii din jur”. Mai precis, în momentul tăierii pinului negru, uscat în proporţie de 90%, acesta a agăţat un alt arbore din apropiere, care avea miezul trunchiului putrezit, rupându-i câteva crengi. Pentru acest lucru, firma care a tăiat copacii din parc a fost amendată conform Legii 24/2007. Cu asta s-a soldat isteria defrişărilor, marcată de tot felul de acuzaţii de abuz şi de corupţie, adică cu amendarea unei firme pentru că nu a luat măsurile necesare pentru a evita ruperea crengilor copacilor din apropierea celui tăiat. Chiar că a meritat tot acest scandal!
Daniela Ciuta a devenit expertă şi în canalizare. A criticat decizia Consiliului Local de a extinde canalizarea pe strada Uzinei, care a fost asfaltată anul trecut. Degeaba i s-a explicat că reţeaua de canalizare va fi introdusă pe sub spaţiul verde, fără a fi afectat carosabilul. Însă n-a putut rata ocazia de a-şi cita soţul, reproducându-i o scurtă intervenţie din şedinţa de Consiliu Local.
Daniela Ciuta şi-a dat cu părerea şi în privinţa conflictului de interese, al declaraţiilor mincinoase şi al abuzului la cel mai înalt nivel în Primăria Carei. Un nou motiv pentru a-l cita pe consilierul local Ilie Ciuta, nimeni altul decât soţul patroanei Buletin de Carei. Daniela Ciuta îşi bazează acuzaţia de conflict de interese pe baza faptului că primarul Kovacs a iniţiat un proiect de hotărâre privind Asociaţia Equus. Primarul Kovacs a arătat că a renunţat la calitatea de membru al asociaţiei respective, fapt confirmat şi de declaraţia sa de interese. Asociaţia Equus a depus o copie după vechiul său statut, în care primarul mai apare ca membru fondator. De aici, Daniela Ciuta a tras imediat concluziile care i-au convenit: primarul Kovacs a omis să-şi treacă în declaraţia de avere calitatea de membru al Asociaţiei Equus, comiţând un fals. Soţia consilierului Ciuta n-a vrut să ia în calcul varianta că asociaţia a depus un statut neactualizat. N-a vrut pentru că atunci nu mai putea reclama „conflicte de interese, declaraţii mincinoase şi abuzuri la cel mai înalt nivel” şi nu mai era atât de „senzaţional” materialul publicat. Continuând războiul cu Equus, Daniela Ciuta a filat îndelungat căruţa asociaţiei, parcată pe spaţiul verde din parc, demascând astfel un nou abuz „la cel mai înalt nivel”.
Nu am scăpat nici eu de denigrările Danielei Ciuta. De această dată a fost deranjată de faptul că am dezvăluit că cetăţeanul care l-a reclamat pe primarul Kovacs la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării este unul dintre postacii săi. Acest cetăţean, pe numele său Aurel Filon, domiciliat în Africa, potrivit profilului de Facebook, m-a atacat prin diverse comentarii postate în grupurile de Carei în care l-a adăugat taman Daniela Ciuta. Ce coincidenţă!
Trecând peste toate dengrările din respectivul material, cu care de altfel m-am obişnuit, îi recomand distinsei Daniela Ciuta să lectureze mai atent sentinţa Tribunalului Satu Mare în procesul pe care mi l-a intentat împreună cu soţul său, consilierul Ilie Ciuta, cerându-mi „modesta” sumă de 100.000 de euro. Având în vedere că decizia Curţii de Apel Oradea de a respinge apelul soţilor Ciuta a fost comunicată în data de 12 ianuarie, termenul de 30 de zile în care puteau ataca decizia a expirat de aproape două săptămâni. De atunci, recursul ajungea la Oradea şi dacă îl ducea poştaşul parcurgând pedestru distanţa. Cum pe portalul instanţelor de judecată nu apare nicio menţiune privind recursul soţilor Ciuta, şansele ca sentinţa să fi rămas definitivă sunt de 99%.
În acest caz, sentinţa menţionează foarte clar nişte obligaţii pentru soţii Ciuta. Daniela Ciuta era obligată „să prezinte în mod public scuze pârâtului reclamant Szasz E. Lorand” pentru o serie întreagă de articole şi comentarii referitoare la adresa mea. De asemenea, Ilie Ciuta este obligat să prezinte scuze în mod public pentru comentariile la adresa mea, exprimate în mod public în cadrul şedinţei Consiliului Local Carei din data de 30 iunie 2015 şi în cadrul emisiunii radiofonice „Prânzul de duminică” din data de 4 octombrie 2015 difuzate de Radio Transilvania.
Aştept cu nerăbdare ca Daniela Ciuta, proprietar, administrator şi unic scriitor de materiale pe Buletin de Carei, dar şi preşedinte al ASTRA Carei şi vicepreşedinte al Asociaţiei Foştilor Refugiaţi, precum şi soţul său, consilierul local Ilie Ciuta, să-şi îndeplinească această obligaţie stabilită de instanţă. În mod corect, fără ironii şi fără jigniri, aşa cum se cuvine din partea a două persoane care cer tot timpul respectarea legilor acestei ţări.
Szasz Lorand

Sentinţa integrală poate fi citită aici:

https://opiniedecarei.com/2017/03/15/tribunalul-satu-mare-ilie-si-daniela-ciuta-trebuie-sa-si-ceara-scuze-in-mod-public-de-la-szasz-lorand/