Careianul Pinter Jozsef ar putea fi viitorul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare. Acesta urmează să ocupe funcţia devenită vacantă în urma decesului lui Alexandru Panea, au declarat surse din Consiliul Judeţean Satu Mare pentru portalul Opinie de Carei.

pinter

Numirea careianului Pinter Jozsef, consilier judeţean ales pe lista ALDE, este soluţia pe care o analizează tot mai intens în ultima perioadă conducerea UDMR Satu Mare pentru a completa astfel echipa de conducere a Consiliului Judeţean Satu Mare.
Numirea unui consilier judeţean UDMR în acest post a fost luată iniţial în calcul, însă varianta a fost abandonată, pentru a nu da apă la moară celor care susţin că românii nu sunt suficient reprezentaţi la conducerea Consiliului Judeţean Satu Mare.
Varianta acordării celui de-al doilea post de vicepreşedinte tot către PNL a fost şi ea abandonată. Alianţa pe plan judeţean dintre UDMR şi PNL scârţîie rău de tot, fiind la un pas de rupere din cauza atacurilor unor liberali la adresa preşedintelui Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, precum şi la adresa primarului municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.
S-a vehiculat multă vreme şi ideea acordării postului de vicepreşedinte social-democraţilor. Din cauza numeroaselor lupte interne, PSD Satu Mare nu a reuşit să vină cu o propunere clară şi unanim acceptată în partid pentru această funcţie.
Prin numirea careianului Pinter Jozsef, din partea ALDE, UDMR reuşeşte să dea o extraordinară lovitură de imagine. Un post rămâne la PNL, udemeriştii demonstrând astfel că îşi menţin alianţa cu liberalii, pecetluită după alegerile locale din 2016. Prin acordarea postului de vicepreşedinte către ALDE, UDMR obţine astfel o deschidere şi către actuala coaliţie de guvernare.
Contactat de Opinie de Carei, Pinter Jozsef nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informaţiile privind numirea sa în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare. “Tot ce pot să vă spun este că a sosit timpul ca echipa de conducere a Consiliului Judeţean Satu Mare să devină una completă”, a declarat Pinter Jozsef pentru portalul Opinie de Carei.