Centrul Cultural Carei organizează miercuri, 21 februarie 2018, cu ocazia Zilei Internaţionale a Limbii Materne, cea de-a șasea ediție a Concursului de recitări în limbile română, maghiară și germană, se arată într-un comunicat de presă transmis portalului Opinie de Carei.

Szavaloverseny plakat

O şcoală/un liceu poate înscrie maximum cinci elevi într-o categorie. Aceştia vor avea dreptul să recite o singură poezie sau să interpreteze un fragment dintr-o operă literară, la alegere. Premiile constau în diplome, cărți și 300 lei pentru locul I., 200 lei pentru locul II. și 100 lei pentru locul III. Concursul se desfășoară pe două categorii: clasele V-VIII și clasele IX-XII.
Recitările se vor desfăşura pe trei secțiuni:
1. Secția română: vor fi recitate în limba română texte aparținând unor renumiți autori maghiari sau germani, traduse în limba română (de exemplu: poezie de Ady Endre în limba română)
2. Secția maghiară: vor fi recitate în limba maghiară texte aparținând unor renumiți autori români sau germani, traduse în limba maghiară (de exemplu: poezie de Lucian Blaga în limba maghiară)
3. Secția germană: vor fi recitate în limba germană texte aparținând unor renumiți autori români sau maghiari, traduse în limba germană (de exemplu: poezie de Eminescu tradusă în limba germană)
Evenimentul se va desfăşura de la ora 13.00, în Sala „Deák Endre” a CENTRULUI CULTURAL CAREI (lângă Teatrul Municipal).
Termenul limită de înscriere este 19 februarie 2018, ora 15.00. Înscrierea se face prin depunerea unui tabel după modelul de mai jos la Centrul Cultural Carei de luni până vineri, între orele 09.00 şi 14.00 sau prin e-mail la adresa culturacarei@yahoo.com. cu specificația: concurs limbi materne. Pentru decontarea premiilor elevii trebuie să aibă asupra lor actul de identitate sau certificat de naștere.
Informaţii suplimentare la numărul de telefon: 0261-865-006 sau 0726-244-480. Persoană de contact: Tóth Réka.