La Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu din Carei a avut loc azi festivitatea de deschidere a celei de-a patra ediții a Taberei de matematică pentru elevi de gimnaziu, selectaţi dintre premiaţii la olimpiada de matematică – etapa judeţeană 2017. Este al doilea an consecutiv în care această tabără este găzduită de liceul careian.

La festivitatea de deschidere, care a debutat cu intonarea Imnului de Stat, au fost prezenți inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare, Călin Durla, inspectorul școlar de matematică Doina Muntean, și președintele Societății de Științe Matematice – filiala Satu Mare, profesorul Ovidiu Pop, alături de cadre dicactice, elevi și părinți ai acestora. Oficiile de gazdă au fost făcute de către directorul instituției de învățământ, Emeric Gindele, și directorul adjunct Mircea Terheș.
La tabără participă 36 de copii din ciclul gimnazial, atât din mediul urban cât și cel rural, selectați dintre premiaţii fazei județene la olimpiada de matematică. Acești copii vor fi pregătiți de către cei mai buni profesori de matematică din județul nostru. Tabăra se va desfășura până vineri la amiază.
Festivitatea s-a încheiat cu un moment artistic prezentat de către Ansamblul Codrulețul din Tășnad.