Portalul Anziksz: Daniela Ciuta, nu fura!

Portalul Anziksz, prin intermediul unui articol semnat de jurnalistul Megyeri Tamas Robert, îi cere proprietarului blogului Buletin de Carei, Daniela Ciuta, să nu-i mai fure pozele. Opinie de Carei prezintă articolul respectiv, tradus în limba română. De asemenea, Opinie de Caarei îi cere acelaşi lucru Danielei Ciuta.

daniela ciuta furt

„I-am scris de mai multe ori, dar sunt nevoit să o fac din nou: nu fura, Daniela Ciuta! Să furi e infracţiune, să furi e ruşinos. Nu o mai face! M-am obişnuit că minţi, instigi şi aşa mai departe, mă lasă indiferent, însă nu fura, nu îmi fura pozele.
Sunt obligat să-i scriu tutuind-o, da dacă va pricepe. Deşi mă îndoiesc. Nu este util nici faptul că mă cobor la nivelul ei.
Nu este prima oară când îşi însuşeşte rezultatul muncii mele şi, probabil, nici acum nu îşi dă seama că nu ai voie să furi nici măcar pentru a-ţi potoli setea de răzbunare. Faptul că se scrie că habar nu are de utilizarea limbii române, că nu cunoaşte sensul cuvintelor şi altele, deci toate acestea nu îi dau dreptul să-şi însuşească pozele pe care le-am făcut eu. Degeaba încearcă să indice sursa (în furia sa frenetică nu este în stare nici măcar de operaţiunile de bază ale copiatului), căci am semnalat de mai multe ori: nu sunt de acord să îmi folosească pozele sub nicio formă.
Nu fura, Daniela Ciuta, nu fura! Niciodată şi în nicio împrejurare. Ştii şi tu că este una din condiţiile de bază ale civilizaţiei. Oamenii normali ştiu acest lucru”, se arată în materialul postat de jurnalistul Megyeri Tamas Robert pe portalul Anziksz.
Portalul Opinie de Carei îi solicită acelaşi lucru Danielei Ciuta, în calitate de unic asociat şi unic administrator al firmei Divertis Media SRL, pe care funcţionează Buletin de Carei, cât şi în calitate de unic scriitor de articole pe respectivul blog. Este ruşinos să furi pozele altora, fără acordul lor. La fel ca şi Anziksz, Opinie de Carei nu este de acord ca Daniela Ciuta să folosească sub nicio formă pozele care apar pe acest portal. Până şi furtul intelectual tot furt se numeşte, iar cel care săvârşeşte această infracţiune este un hoţ nenorocit! Cu excepţia Danielei Ciuta, toţi jurnaliştii din judeţ îmi cer acordul dacă vor să preia text sau poze de pe Opinie de Carei. E o chestiune de bun-simţ.
Este ruşinos faptul că cea care se pretează la asemenea furturi de poze nu este doar proprietară de blog, uneori jurnalistă, alteori nu, după cum îi este mai convenabil, ci şi preşedinta Despărţământului ASTRA Carei, respectiv vicepreşedinta Asociaţiei Foştilor Refugiaţi şi Deportaţi – filiala Carei.
Revoltător este faptul că, deşi recurge la astfel de furturi de poze, Daniela Ciuta pozează într-un model de moralitate, care vede încălcări ale legii şi discriminări etnice la tot pasul. Probabil că Danielei Ciuta îi este permis să fure pozele făcute de alţii, după cum îi este permis să pună virgula între subiect şi predicat, să nu stăpânească logica şi sensul cuvintelor limbii române, să scrie elogios despre soţul său, consilier local şi fost candidat la funcţia de primar al Careiului, să denigreze şi să jignească, să impună tuturor celorlalţi jurnalişti ce şi cum să scrie, ba chiar să dezinformeze instanţele de judecată. Nu e prea mult, totuşi?


Lasă un răspuns