Evenimentul Zilei: K1 la CNAIR Cluj din cauza centurii Careiului

O scenă desprinsă dintr-un film de arte marțiale a avut loc în cursul dimineții de joi, la Direcția de Drumuri și Poduri Cluj, filială a CNAIR. O angajată a fost bătută cu bestialitate de un director nervos după o discuţie aprinsă pe tema variantei de ocolire a municipiului Carei, relatează Evenimentul Zilei.

centura-sm
„Proaspăt numit în funcția de director de investiții, Emil Dodan a luat-o la pumni pe o subalternă. Scena a avut loc în biroul lui Emil Dodan. Martorii susțin că în cursul dimineții de joi s-a derulat o ședință tehnică, în cadrul căreia s-a discutat de centura orașului Carei, unde lucrările au fost întrerupte de mai multe luni”, scrie Evenimentul Zilei.

Continuarea articolului o puteţi citi aici.

Lucrările la centura municipiului Carei au fost începute cu în vara anului 2012. Valoarea totală a lucrărilor, conform CNADR, era de 72.976.189,00 lei, din care 62.029.761,00 lei reprezintă contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regională (85% din valoarea totală eligibilă). Iniţial, termenul de finalizare prevăzut era 15 martie 2014. Termenul a fost decalat de mai multe ori, reprezentanţii firmei Magenta declarând în ianuarie 2016 că lucrările vor fi finalizate în vara acelui an. În august 2016, aceeaşi firmă a anunţat că nu mai vrea să finalizeze lucrările. Pentru a nu bloca investiţia, CNADR a decis că va continua lucrările în regie proprie.

Pentru ca treburile să se complice şi mai mult, ulterior, CNADR a fost reorganizată în două companii distincte: Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR), care se va ocupa de investiţii, respectiv Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care va asigura întreţinerea infrastructurii finalizate. Finalizarea variantei de ocolire intră în atribuţiile CNAIR.


Lasă un răspuns