Vineri, 2 februarie 2018, începând cu ora 9, la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu din Carei, va avea loc un moment comemorativ în cinstea lui Iuliu Maniu, de la a cărui moarte se împlinesc în aceste zile 65 de ani, informează Direcţia de Cultură.

expo maniu

Iuliu Maniu (n. 8 ianuarie 1873, Bădăcin – d. 5 februarie 1953, Sighetu Marmației) a fost un om politic român, deputat român de Transilvania în Dieta de la Budapesta, de mai multe ori prim-ministru al României, președinte al Partidului Național-Țărănesc (1926-1933, 1937-1947), deținut politic după 1947, decedat în închisoarea Sighet. A fost membru de onoare (din 1919) al Academiei Române.
În cadrul manifestării vor lua cuvântul prof. Nicoleta Latiș și prof. Ramona Apostol, care vor vorbi despre activitatea lui Iuliu Maniu și contribuția acestuia la actul Marii Uniri, va fi vernisată o expoziție cu imagini din viața marelui patriot, iar la final va fi depusă o coroană la placa comemorativă de pe clădirea instituției școlare careiene, care îi poartă numele din 1997.
Evenimentul face parte din activitățile dedicate Centenarului României și este organizat de către Direcția de Cultură Carei.