Primăria Carei solicită locuitorilor municipiului să protejeze spațiile verzi, pentru a căror întreținere se cheltuiesc sume importante din bugetul local, adică din banii contribuabililor. De asemenea, locuitorii care observă astfel de distrugeri ale spațiilor verzi sunt rugați să sesizeze imediat Poliția Locală Carei, la numărul de telefon 0726.244.481, se arată într-un anunț postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei.


În cadrul anunțului, este dat și un exemplu concret de distrugere a spațiilor verzi, constatat de agenții Poliției Locale Carei, la sesizarea unor cetățeni.
”În data de 25 ianuarie 2018, Poliția Locală Carei a fost sesizată de către mai mulți locatari din zona intersecției străzilor Corneliu Coposu și Titulescu despre faptul că o autoutilitară a intrat pe spațiul verde și a distrus mai mulți arbori plantați recent. Un echipaj al Poliției Locale s-a deplasat imediat la fața locului și a constatat că autoutilitara, aparținând unei firme care comercializează mobilă, a intrat pe spațiul verde, pe care pur și simplu l-a arat, după cum se poate vedea în imaginile atașate, și a distrus șase arbori plantați recent de către Direcția Servicii Publice Locale (DSPL) din cadrul Primăriei Carei. Firma va fi sancționată contravențional, conform Hotărârii Consiliului Local 28/1994, urmând să i se impute și paguba provocată prin distrugerea arborilor. Valoarea amenzii care poate fi aplicată variază între 350-500 lei”, se arată în materialul postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei.