Împlinirea a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită azi la Carei printr-un moment solemn, care s-a desfăşurat pe platoul din faţa Monumentului Ostaşului Român. Au avut loc un Te Deum, depuneri de coroane şi momente artistice.


Manifestarea a fost deschisă prin intonarea Imnului de Stat de către corul Armonia. Directorul Direcţiei de Cultură Carei, Bogdan Georgescu, a prezentat semnificaţia istorică a zilei de 24 Ianuarie 1859, când s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române. Apoi, un sobor de preoţi ortodocşi a oficiat un Te Deum.
Ceremonia a continuat cu depuneri de coroane. Au fost depuse coroane din partea Primăriei Carei, a Asociaţiei Veteranilor şi Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, a subunităţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor. Au mai fost depuse coroane din partea PSD, PNL şi ALDE, respectiv a Asociaţiei Foştilor Deportaţi şi Expulzaţi, a Asociaţiei Castelanii Seniori, a Despărţământului ASTRA şi a Asociaţiei Unirea 2009.
Membrele formației Magic Dance, coordonate de Raluca Păvăluc, au oferit un foarte reuşit moment artistic. Programul a continuat cu o recitare de poezie de către Adrian Ştefănuţi, referent în cadrul Direcţiei de Cultură, evoluţia corului Armonica şi a Tarafului Ceatăra. La final, participanţii s-au prins într-o mare Horă a Unirii pe platoul din faţa Monumentului Ostaşului Român.