În cadrul ședinței de azi a Consiliului Local Carei, au fost prezentate propunerile Consiliul director al Fundației Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” privind activitățile, proiectele și evenimentele ce urmează a fi desfășurate în castelul Károlyi și parcul dendrologic.

castel2

Prima propunere se referă la preluarea de către Consiliul Local, respectiv a Primăriei, a administrăriii expozițiilor ”Careiul de altădată” și ”Expo Africa”, expoziții gestionate de Muzeul Județean – secția Carei. A doua propunere se referă la angajarea de personal nou pentru posturile de ghid turistic interior, exterior, muzeograf, gestionar- supraveghetor. ”Prin aceasta se cere să preluăm bunurile Muzeului Județean, adică să ne facem muzeu propriu în castel”, a explicat primarul Eugen Kovacs.
Printre propunerile înaintate figurează perceperea de bilete pentru vizitarea castelului, deschiderea unei cafenele pentru vizitatori, a unui magazin de suveniruri, deschiderea pentru turiși a bastioanului principal, deschiderea unei expoziții de științe ale naturii a cercetătorului Karácsonyi Károlyi, respectiv instituirea unor taxe pentru expozițiile cu vânzare.
”Este momentul să considerăm castelul Károlyi ca un obiectiv turistic aducător de venituri”, a adăugat directorul Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, Dragoș Georgescu.
Propunerile înaintate urmează să fie studiate de către consilierii locali, urmând să fie luată o decizie în privința lor într-una din viitoarele ședințe ale Consiliului Local Carei.