Decizie a Consiliului Local Carei: Liceul Teoretic absoarbe Școala Gimnazială Nr.3

În cadrul ședinței ordinare de azi, consilierii locali careieni au aprobat reţeaua unităţilor de învăţământ preuniversitare de stat, cu personalitate juridică, din municipiul Carei. În cadrul acestui proiect, a fost decisă comasarea prin absorbție a Școlii Gimnaziale Nr.3 cu Liceul Teoretic Carei.

consiliu

Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a declarat că această comsare era necesară pe fondul scăderii continue a numărului de copii. Pentru a putea funcționa, o unitate școlară trebuie să dispună, conform legii, de cel puțin 24 de clase. Pentru a îndeplini acest criteriu, Liceul Teoretic era nevoit să includă în planul de școlarizare și clase gimnaziale, rezultând un paralelism cu Școala Gimnazială Nr.3. Problema se putea rezolva doar prin absorbția de către Liceul Teoretic a Școlii Gimnaziale Nr.3, în condițiile în care numărul de copii a scăzut la jumătate față de anii ’90, a explicat primarul Kovacs. În urma absorbției, va rezulta o singură unitate școlară puternică, care va avea 1.500 de elevi, a adăugat edilul șef.
Referitor la eventualele concedieri, primarul Kovacs a afirmat că, în urma comasării, va scădea doar o jumătate de post pentru personalul nedidactic. ”Avem asigurări de la conducerea Inspectoratului Școlar că nimeni nu își va pierde locul de muncă”, a adăugat primarul Eugen Kovacs. Proiectul de hotărâre a fost adoptat, înregistrându-se o singură abținere.
Potrivit noii rețele școlare aprobate, în Carei vor funcționa nouă unități de învățământ cu personalitate juridică:
– Grădinița cu Program Prelungit Nr.1
– Grădinița cu Program Prelungit Nr.2
– Grădinița cu Program Prelungit Nr.3
– Școala Gimnazială Nr.1
– Școala Gimnazială Vasile Lucaciu
– Liceul Teoretic
– Liceul Romano-Catolic Josephus Calasantius
– Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu
– Colegiul Tehnic Iuliu Maniu.


Lasă un răspuns