Eduard Santha, Alexia & Matei și Echoes sunt primii finalişti în cursa pentru reprezentarea României la Eurovision Song Contest 2018, care va avea loc la Lisabona. Artiştii au fost desemnaţi de juriul selecţiei naţionale, în urma primei semifinale a concursului, care a avut loc duminică seară la Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Focşani.

eduard-santha-3-950x627

Alexia & Matei, Echoes şi Eduard Santha au fost desemnaţi primii finalişti ai selecţiei naţionale în urma voturilor exprimate de juriu (format din Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan şi Viorel Gavrilă), obţinând în total 53, 38, respectiv 35 de puncte.
Careianul Eduard Santha participă pentru a doua oară la Eurovision România. Anul trecut, acesta s-a clasat pe locul al optulea în Marea Finală a Selecției Naționale Eurovision, cu piesa Wild Child. În acest an, Eduard Santha s-a calificat în semifinala Eurovision România cu piesa intitulată ”Mesom Romales” .
Tânărul careian Eduard Santha s-a făcut remarcat în toamna anului 2016 în cadrul emisiunii concurs Vocea României, difuzată de postul de televiziune Pro TV. Prestaţia şi carisma sa au fost apreciate în mod deosebit de către artista Loredana Groza, care l-a cooptat în echipa sa.