„Suntem abia la început cu noua echipă şi suntem concentraţi sută la sută pe Eurovision”

Interviu cu artistul careian Manuel Chivari, calificat în semifinala Eurovision România

Manuel Chivari
Reporter: – Ce v-a determinat să vă înscrieţi la Eurovision România?
Manuel Chivari: – Am fost în Bucureşti o perioadă de timp, până mi-am găsit un manager şi un impresar, şi am dat startul unei colaborări. Avem de gând să demarăm mai multe proiecte în viitor. În cadrul primului proiect, am luat o piesă a doi compozitori din Anglia ca să putem participa cu ea la Eurovision. M-am înscris undeva prin noiembrie, iar în decembrie au avut loc audiţiile. Acestea au decurs bine, deşi au fost fără o pregătire prealabilă, pur şi simplu m-am dus eu aşa, de capul meu. Am zis că ce va fi, va fi. În cele din urmă, am reuşit să trec mai departe, fiind selectat pentru semifinala de la Sighişoara, care va avea loc în 18 februarie. Cei ajunşi în semifinală vor fi selectaţi de un juriu, iar cei care se califică în finală vor avea nevoie de votul publicului.
Reporter: – Cum aţi ales piesa „Somebody to Love”, cu care participaţi la Eurovision?
Manuel Chivari: – La început, nu ştiam de aceşti doi compozitori, Michael James Down și Will Taylor. Un prieten care este în echipa noastră mi-a spus de ei că au piese bune pentru Eurovision. Am încercat să-l contactez pe unul dintre ei prin intermediul Facebook-ului. Din fericire, mi-a răspuns. Am vorbit cu el, l-am întrebat dacă are o piesă frumoasă. Iniţial, am căutat altceva, o piesă pe stilul acesta mai modern, care prinde la generaţia nouă, la tineret, la adolescenţi. Ceva de genul William Singe, Chris Brown sau Justin Bieber, pentru că asta mă prindea mai bine, întrucât sunt mai tănâr şi arăt asemănător cu ei. Compozitorul mi-a dat o listă cu 30 de demo-uri din stiluri diferite, le-am ascultat pe fiecare în parte şi am ales piesa „Somebody to Love”, care mi se potriveşte cel mai bine. În plus, semăna cu o piesă care îmi place foarte mult şi mi-am spus că dacă piesa accea este de succes, poate-poate şi aceasta va avea. La început am vrut doar să mă lansez în industria muzicală cu această piesă, nu m-am gândit să particip la Eurovision întrucât nu am avut în spate oameni care să mă susţină.
Reporter: – Ce aţi făcut după ce aţi reuşit să vă clasaţi pe locul al cincilea în Marea Finală a emisiunii- concurs Românii au Talent în 2016?
Manuel Chivari: – După ce s-a terminat „Românii au Talent”, au urmat doi ani de linişte, în care am încercat să caut persoane cu care să lucrez. A fost foarte greu să mă recuperez şi să mă integrez în industria muzicală, mai ales de aici, din capătul ţării. În cele din urmă, am dat peste ceva super. Prietenii mi i-au recomandat pe Radu Groza şi pe Florin Apostol, iar acum lucrăm împreună ca şi o echipă.
Reporter: – Ce planuri aveţi în privinţa carierei muzicale după Eurovision?
Manuel Chivari: – După Eurovision, am câteva planuri, însă nu pot să le divulg pe toate căci nu ştiu dacă acei artişti cu urmează să colaborez pot confirma. Keo este cel care îmi va scrie o piesă după ce se va termina concursul. El mi-a promis această piesă, dar nu ştiu când va reuşi să o scrie. Pe lângă aceasta, avem de gând să propunem colaborări mai multor artişti mai importanţi, care să mă ridice şi pe mine. De asemenea, avem de gând să-i propunem din nou Andrei o colaborare. Din păcate, nu a reuşit să înfăptuiască proiectul acesta al ei, Andra Records, care de fapt este un studio. Am păstrat legătura cu Andra, de fapt mai mult cu Măruţă, căci ea a fost foarte prinsă în ultima vreme. Am de gând să merg pe la mai multe emisiuni, precum Vorbeşte lumea, Neatza cu Răzvan şi Dani, Xtra Night Show la Antena 1, ca să promovez piesa „Sombody to Love”, să devină mai cunoscută în rândul publicului. În februarie sau martie urmează să semnez un contract cu o casă de producţie, tot în scopul promovării. În concluzie, încă sunt foarte multe lucruri de făcut. Acum, suntem abia la început cu noua echipă şi suntem concentraţi sută la sută pe Eurovision. Mă refer la pregătiri, găsirea de dansatori, a unui designer pentru costumaţie şi alte lucruri de acest gen, căci avem foarte puţin timp la dispoziţie.
Reporter: – În numele cititorilor portalului Opinie de Carei, vă urăm mult succes în semifinala Eurovision România!
Manuel Chivari: – Mulţumesc!
A consemnat Szasz Lorand


Lasă un răspuns