Manifestările dedicate Zilei Culturii Naționale, organizate de Biblioteca Municipală Carei în colaborare cu Direcția de Cultură Carei, s-au încheiat astăzi, 16 ianuarie 2018. La sediul Asociației de Pensionari „Castelanii Seniori – 2015” a fost omagiat scriitorul Mihai Eminescu a cărui zi de naștere a devenit Ziua Culturii Naționale, informează Direcția de Cultură.

Cu acest prilej, elevii clasei a IV-a A de la Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” Carei, pregătiți de prof. Renata Suth, au prezentat un montaj literar-artistic cu genericul „Floare de latinitate – Eminescu de Ziua Culturii Române”.
Grupul vocal al Asociației de Pensionari „Castelanii Seniori – 2015” a interpretat câteva dintre cântecele pe versuri eminesciene la fel de frumoase și azi. A fost acompaniat de formația de muzică populară „Dankó Pista”.
La finalul evenimentului, moderat de doamna prof. Maria Leitan, Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură Carei, a înmânat o diplomă de recunoaștere a meritelor în diseminarea culturii locale și naționale, Asociației de Pensionari „Castelanii Seniori-2015”.