Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berveni au depistat o familie formată din șase cetățeni din Irak, doi adulţi şi patru minori, solicitanţi de azil în România, care a încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, informează Poliția de Frontieră.

migranti

În data de 3 ianuarie 2018, în jurul orei 18.00, pe timpul unei acțiuni specifice pe linia combaterii migrației ilegale, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Berveni – I.T.P.F. Sighetu Marmației au depistat pe raza localității Oar mai multe persoane care se îndreptau spre graniţă şi care nu își justificau prezența în zonă.
Imediat, un echipaj al poliției de frontieră a intervenit și oprit persoanele în cauză, care au fost duse la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor.
În urma verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză formează o familie şi sunt cetățeni din Irak, doi adulți, cu vârste de 30 şi 32 de ani și patru minori, cu vârste cuprinse între 2 luni şi 10 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.
Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să treacă ilegal granița, cu scopul de a ajunge într-un stat din spațiul Schengen.
Cetăţenii irakieni sunt cercetați de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.