Primăria Carei a obținut finanţare pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală a municipiului Carei prin abordarea Dezvoltării Locale aflate în Responsabilitatea Comunității, se arată într-un anunț postat pe pagina de Facebook a administrației locale careiene.

monica radu

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a publicat rezultatul preliminar al procesului de evaluare și selecție a Strategiilor de Dezvoltare Locală (SDL) propuse spre finanțare. Strategia de Dezvoltare Locală depusă de către Grupul de Acțiune Locală (GAL) ”Carei pentru coeziune socială” a fost admisă pentru finanțare, clasându-se pe locul al zecelea la nivel național cu cele 8,89 puncte obținute.
În vederea implementării proiectului destinat comunităților marginalizate, a fost înfiinţat un Grup de Acţiune Locală (GAL), în care Primăria Carei are calitatea de membru fondator, în parteneriat cu Organizaţia Caritas şi cu firma Agenda Seting SRL. În cadrul grupului au fost cooptate asociaţii, firme şi reprezentanţi ai categoriilor aflate în sărăcie şi risc de excluziune socială. Prin acest GAL vor putea fi atrase fonduri pentru construirea de locuinţe sociale şi reabilitarea celor existente, a declarat şeful Biroului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Carei, Monica Radu.