Comisarul şef Dinu Urâte, noul şef la Crimă Organizată Satu Mare

Comandantul Poliţiei Municipiului Carei, comisarul şef Dinu Urâte, a promovat concursul organizat pentru ocuparea funcţiei de şef al Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Satu Mare. Concursul s-a desfăşurat zilele trecute la Bucureşti.

dinu urate

Comisarul șef Dinu Urâte a fost numit în funcția de comandant al Poliției Municipiului Carei în iunie 2015. Anterior, acesta a deținut funcţia de şef Serviciu Investigaţii Criminale (SIC), obținută prin concurs. În urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prin care fostul șef al SIC Satu Mare, comisarul şef Vlad Boşca, a fost achitat în procesul de corupție, conducerea IPJ Satu Mare a dispus repunerea acestuia în funcție. Astfel, comisarul șef Dinu Urâte a fost obligat să părăsească funcția pe care o obținuse prin concurs, fiind exilat în funcția de șef al Poliției Carei. Activitatea sa în această funcție s-a făcut simțită de-a lungul celor doi ani, fiind prinși și deferiți justiției numeroși infractori care acționau pe raza municipiului nostru.
Potrivit surselor, pentru ocuparea funcţiei de comandant al Poliţiei Carei ar exista doi favoriţi. Este vorba despre subcomisarul Ioan Copil- Lăpuşte, şeful Biroului de Ordine Publică pentru Mediul Rural din cadrul Poliţiei Carei, şi despre subcomisarul Ovidiu Păştean, şeful Biroului Poliţie Rutieră al Poliţiei Carei. De altfel, cei doi obişnuiau să preia, prin rotaţie, comanda Poliţiei Carei în perioada în care comisarul şef Dinu Urâte era în concediu.

Comisarul şef Dinu Urâte va mai ocupa funcţia de şef al Poliţiei Carei până cel mult la mijlocul lunii ianuarie a anului viitor.


Lasă un răspuns