Pompierii au luat decizia de a nu interveni pentru stingerea incendiului izbucnit azi noapte la sonda de gaz din Moftinu Mare din cauza existenței pericolului de explozie, se arată pe pagina de Facebook a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Someş” Satu Mare.

În data de 18.12 a.c. la ora 01:35, dispeceratul ISU Satu Mare a fost anunțat despre producerea unui incendiu la o sondă de gaz din localitatea Moftinu Mare.
În prima fază, la fața locului s-au deplasat 32 de subofițeri și 5 ofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare, cu opt autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de lucru la înălțime și două echipaje medicale cu ambulanțe SMURD, pregătite să acorde îngrijiri medicale în caz de necesitate.
Ulterior, s-a luat decizia trimiterii în sprijin și a altor forțe și mijloace din județele învecinate, după cum urmează: din cadrul ISU Bihor – opt autospeciale cu 27 de pompieri, respectiv din cadrul ISU Maramureș – două autospeciale cu 10 pompieri.
Din momentul sosirii forțelor de intervenție și până în prezent, arderea se realizează violent, cu flacără deschisă. Nu s-a intervenit pentru stingerea incendiului, din cauza existenței pericolului de explozie. Decizia pentru stingerea, respectiv pentru modul de intervenție post-stingere, se va lua după evaluarea făcută, cel mai probabil în cursul zilei de mâine, de experți canadieni solicitați în sprijin de către societatea deținătoare a sondei afectate.
În prezent,o mare parte din forțele de intervenție au fost retrase, la fața locului rămânând 13 subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare cu patru autospeciale de stingere, misiunea acestora fiind cea de a asigura zona, până la declanșarea intervenției de stingere.
Din fericire, nu au fost înregistrate victime și nu există pericol de extindere a incendiului la gospodării ale cetățenilor sau la alte construcții.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș” al județului Satu Mare mulțumește pentru promptitudine și buna colaborare Inspectoratelor pentru Situații de Urgență ale județelor Bihor și Maramureș, respectiv reprezentanților S.P.S.U. OMV Petrom-Stația de Gazolinare Abrămuț.