Asociaţia Kinderland Carei a aniversat azi, în cadru festiv, împlinirea a 15 ani de activitate. La festivitate au participat viceprimarul municipiului Carei, Ludovic Keizer, directorul Direcţiei Învăţământ – Sănătate din cadrul Primăriei Carei, Varna Levente, directorul Spitalului Municipal Carei, Raţ Elisabeta, consilierii locali Tempfli Vasile şi Muller Ioan, directorul Liceului Tehnologic Simion Bărnuţiu, directorul Şcolii Gimnaziale Nr.1, Nicolae Moldovan, directori ai instituţiilor , organizaţiilor şi firmelor cu care colaborează Asociaţia Kinderland Carei.

Preşedintele Welser Anton a prezentat activitatea Asociaţiei Kinderland Carei, înfiinţată în 2002, care colecteaază donaţii în bani şi obiecte în Germania în vederea susţinerii unor proiecte sociale în zona Careiului. Primul ajutor a fost oferit Secţiei de Pediatrie a Spitalului Carei. De asemenea, asociaţia a susţinut financiar activitatea casei de tip familial în care se află, în prezent, şapte copii. În cei 15 ani de activitatea, Asociaţia Kinderland a ajutat Şcoala Gimnazială Nr.1, Şcoala Gimnazială Nr.2, Liceul Tehnologic Simion Bărnuţiu, creşa. căminul de bătrâni şi centrul Violeta din Carei, precum şi şcolile gimnaziale din Portiţa, Sanislău, Craidorolţ şi Domăneşti. De asemenea, a sprijinit 150 de familii nevoiaşe din zona Careiului. Asociaţia Kinderland a asigurat transportul din Germania la Carei a 317 camioane pline cu donaţii. Pentru 224 dintre aceste transporturi, asociaţia a plătit 448.000 euro, contravaloarea altor 38 de transporturi fiind asigurată de firma Polipol Mobilă SRL Foieni. Bunurile comercializate în magazinele din Carei ale Asociaţiei Kinderland au asigurat venituri de 6 milioane lei în decurs de 15 ani, după care s-a achitat impozit la stat în valoare de 1,4 milioane lei. Diferenţa a fost investită în susţinerea proiectelor umanitare organizate de către asociaţie.
Viceprimarul Ludovic Keizer a mulţumit conducerii Asociaţiei Kinderland pentru sprijinul acordat comunităţii careiene, apreciind în mod deosebit munca depusă de-a lungul celor 15 ani, precum şi consecvenţa activităţii desfăşurate.