Am fost convins că știu totul despre mine. Însă nu pare să fie tocmai așa. Ieri am aflat că sunt urât atât la nivel exterior, adică la fizic, cât și la nivel interior, adică la suflet. Aceste lucruri nu mi-au fost spuse oriunde, ci într-o sală de judecată. Și nu de către oricine, ci chiar de către avocatul celebrei familii Ciuta din Carei.

opinie

Am fost prezent marți la Curtea de Apel Oradea unde se judecă apelul declarat de soții Ilie și Daniela Ciuta împotriva sentinței Tribunalului Satu Mare, care a decis că cei doi trebuie să își ceară scuze în mod public de la mine, în procesul în care familia Ciuta a pretins de la mine ”modesta” sumă de 100.000 de euro.
Nu m-am mirat deloc când avocatul familiei Ciuta a venit cu obișnuitele acuze din Buletin de Carei privind ”linșajul mediatic” pe care l-aș fi declanșat împotriva lor, că aș fi un ”pseudojurnalist” care nu știe să scrie în limba română, că sunt finul primarului și aș fi plătit de Primăria Carei doar ca să-i denigrez pe bieții soți Ciuta și altele de genul acesta.
Însă am rămas șocat când avocatul a început să se lege de aspectul meu fizic. A rostit o adevărată prelegere a cărei concluzie a fost cât se poate de clară: sunt urât atât la nivel exterior, adică la fizic, cât și la nivel interior, adică la suflet. Completul de judecată a încercat, destul de timid, să îi atragă atenția avocatului familiei Ciuta să înceteze pentru că nu este corect ceea ce face, însă nu l-a putut împiedica să-și ducă descrierea până la capăt.
Cu greu m-am stăpânit să nu răspund acestor mizerii, acestei umilințe publice într-o sală de judecată. Am încercat să îmi păstrez calmul în timp ce Ilie și Daniela Ciuta zâmbeau satisfăcuți, iar ceilalți avocați din sală se uitau la mine ca la o maimuță de la circ, încercând să-și dea seama dacă chiar sunt atât de urât din punct de vedere al aspectului fizic. În cele din urmă, când mi s-a dat cuvântul, am decis să nu răspund mizeriilor din pledoaria avocatului familiei Ciuta, ci doar să combat cu argumente mele motivele invocate în susținerea apelului.
Astfel, ieri am aflat că sunt un ghinionist deoarece natura m-a înzestrat cu un aspect fizic urât. Nu e vina mea. În schimb, sunt bucuros că natura a fost mult mai darnică cu distinșii Ilie și Daniela Ciută, precum și cu avocatul lor, adevărate exemple de frumusețe umană. Până la urmă, asta-i soarta, n-ai ce-i face!

colaj
În urmă cu ceva timp, de la Daniela Ciuta am aflat că sunt pe jumătate ghinionist încă de la naștere. Într-un articol cu profundă încărcătură intelectuală, Daniela Ciuta a afirmat că este norocoasă că s-a născut într-o familie de români. Trebuie să remarc din nou că soarta mi-a jucat o festă și din acest punct de vedere, întrucât a făcut astfel încât să mă nasc în cadrul unei familii mixte. Noroc că nu a făcut astfel încât să mă nasc într-o familie maghiară, șvăbească sau romă, căci eram condamnat la ghinion total încă de la naștere.
Szasz Lorand