Ultima săptămână din campania Zero la mie a fost un adevărat maraton al evenimentelor în liceele din cele trei oraşe partenere. Astfel, în 23 noiembrie, echipa Zero la Mie formată din specialişti în prevenire din cadrul Poliţiei Judeţene şi C.P.E.C.A. a fost prezentă la elevii Liceului Teoretic, iar în 27 noiembrie a.c. la Liceul Tehnologic Simion Bărnuţiu.

Evenimente similare au avut loc şi la Tăşnad, în 22 noiembrie a.c., mesajul campaniei ajungând la Liceul Tehnologic din Tăşnad. S-a alăturat celor peste 160 de elevi participanţi la eveniment şi primarul oraşului Tăşnad, domnul Grieb Csaba, care a asistat atât la sesiunile informative, cât şi la experimentele practice cu ochelarii de alcool şi droguri.
Marţi, 28 noiembrie a.c., în Sala Festivă a Primăriei din Negreşti Oaş a avut loc evenimentul de închidere a campaniei ,,Zero la Mie”, campanie de prevenire a infracţiunilor comise pe fondul consumului de alcool şi droguri. În prezenţa a peste 150 de persoane, în majoritate elevi de la şcolile gimnaziale din oraş şi cadre didactice, angajaţi ai Primăriei şi poliţişti. În cadrul întâlnirii au luat cuvântul reprezentanţii Poliţiei şi ai instituţiilor partenere prezente la eveniment, C.P.E.C.A., respectiv Primăria Negreşti Oaş.
Astfel, doamna subcomisar de poliţie Hrihorişan Felicia a făcut o scurtă trecere în revistă a principalelor evenimente şi activităţi desfăşurate în această campanie, subliniind numărul mare de beneficiari direcţi, peste 4700, dintre care peste 2000 de elevi.
Pe parcursul celor 5 luni din campania Zero la Mie, specialiştii din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare şi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog au desfăşurat o serie de activităţi preventive, activităţile beneficiind de sprijinul autorităţilor publice locale din Carei, Negreşti Oaş şi Tăşnad, fiind prima campanie desfăşurată de Poliţie în parteneriat cu cele 3 primării. Evenimentele publice organizate în perioada estivală în ştrandurile din Tăşnad şi Carei şi în zona centrală a oraşului Negreşti Oaş au atras un număr mare de persoane dornice să fie informate, dar şi să participe la diferite provocări constând în concursuri tematice şi experimente cu ochelarii ce simulează starea de ebrietate, respectiv consumul de droguri.
Activitățile preventive au fost orientate şi spre viitorii şoferi, astfel încât au fost susţinute în perioada campaniei 9 sesiuni informative, în 6 şcoli de şoferi din Satu Mare.
Din septembrie a venit rândul liceenilor să fie parte a campaniei Zero la Mie, cei peste 2000 de elevi implicaţi în activităţile din campanie fiind în majoritate din clasele a XI-a şi a XII-a, actuali şi viitori şoferi.
Din partea Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog a fost prezentă doamna Puşa Câmpan, specialist în prevenire, care s-a adresat elevilor prezenţi cu un mesaj pozitiv, îndemnându-i să se pună în valoare prin talentele şi abilităţile pe care le au şi explicându-le pe înţelesul lor de ce drogurile sunt incompatibile cu performanţa sau cu succesul şcolar sau personal.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare aduce mulţumiri tuturor partenerilor, colaboratorilor, participanţilor, cât şi jurnaliştilor care au susţinut şi promovat în presa locală mesajul campaniei Zero la Mie, în beneficiul comunităţii noastre, în special al tinerilor.